Пропустити навігацію

Популяризація онлайн сервісів Пенсійного фонду України

12fot81 2 300x200 - Популяризація онлайн сервісів Пенсійного фонду України24 січня в залі засідань Дергачівської районної ради відбулись загальні збори районної громадської організації ветеранів України в Дергачівському районі за участю заступника голови районної ради Віри Стрілець, першого заступника голови районної державної адміністраціїї Інни Гаплєвської.

У ході обговорення соціальних питань начальником 12fot83 1 300x200 - Популяризація онлайн сервісів Пенсійного фонду УкраїниДергачівського відділу обслуговування громадян (сервісний центр) Денисом Погорєловим було доведено про зміни в пенсійному забезпеченні, а саме щодо підвищення мінімального розміру пенсії з 1 січня 2020 року у розмірі 1638 грн. та заплановані подальші підвищення розміру мінімальної пенсії з 1 липня 2020 року у розмірі 1712 грн. та з 1 грудня 2020 року у розмірі 1769 грн.  Доведено про збільшення вимог щодо пенсійного стажу до 27 років для призначення пенсії з 1 січня 2020 року.

Було акцентовано увагу про збільшення послуг, які можна отримати через вебпортал. Зокрема детально висвітлено механізм отримання довідок про страховий стаж,  про запровадження моделі звернення за призначенням пенсії за принципом «одне відвідування», що передбачає подання документів для призначення пенсії  виключно в електронному вигляді через вебпортал зі зверненням до сервісного центру тільки за отриманням пенсійного посвідчення.

Під час спілкування учасникам заходу було продемонстровано можливості нового додатку для мобільних телефонів та планшетів «Пенсійний фонд».

background Layer 1