Пропустити навігацію

Скажімо «Ні» незадекларованій праці!

IMG 7555 300x183 - Скажімо «Ні» незадекларованій праці!27 січня 2020 року заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Наталія Тарасенко взяла участь у засіданні «круглого столу» Головного управління Держпраці в Харківській області, в якому також брали участь керівники головного управління Державної податкової служби в Харківській області, Департаменту соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації, Харківського обласного центру зайнятості, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів, а також представників органів місцевого самоврядування.

В ході засідання було визначено покроковий план спільних дій вищезазначених установ щодо виконання доручення Прем`єр-міністра України О. Гончарука  від 22.01.2020 № 2313/0/1-20 про вжиття заходів щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами.

Особлива увага приділятиметься проведенню інформаційно-роз’яснювальної роботи з суб’єктами IMG 7556 300x200 - Скажімо «Ні» незадекларованій праці!господарювання про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин. На цьому тижні працівники Пенсійного фонду братимуть участь в безпосередніх візитах за місцем здійснення суб’єктами господарювання господарської діяльності.

Також, на засіданні було досягнуто домовленості щодо проведення інформаційної кампанії через висвітлення цієї теми «Скажімо «Ні» незадекларованій праці!» в ЗМІ і на інформаційних ресурсах всіх задіяних установ.

З огляду на необхідність набуття належного страхового стажу кожним громадянином, органи Пенсійного фонду найбільш зацікавлені в тому, щоб суб’єкти господарювання забезпечували своїм працівникам гідний рівень оплати праці, дотримувались норм законодавства про працю в частині мінімальної заробітної плати, сплачували своєчасно та в повному обсязі єдиний соціальний внесок. Тільки в цьому випадку людина може розраховувати на нарахування гідних пенсійних виплат в майбутньому.

background Layer 1