Пропустити навігацію

Підвищення знань антикорупційного законодавства

12fot06 300x225 - Підвищення знань антикорупційного законодавстваПріоритетним напрямом роботи Головного управління є проведення роз’яснювальної роботи серед державних службовців щодо основних положень антикорупційного законодавства та попередження можливих правопорушень, запобігання виникненню конфлікту інтересів та його врегулювання.

З цією метою  9 грудня 2020 року з працівниками головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області на території Дергачівського відділу обслуговування громадян (сервісний центр) було проведено внутрішній тренінг завідувачем та головним спеціалістом сектору з питань запобігання та виявлення корупції.

Дата вибрана не випадково, так як Міжнародний день боротьби з корупцією (International Anti–Corruption Day) відзначається щорічно саме 9 грудня з ініціативи Організації Об’єднаних Націй.

Під час тренінгу було проведено роз’яснювальну роботу серед  державних службовців щодо необхідності подачі декларації та передбаченої законом відповідальності за її не подання або несвоєчасне подання. Дано роз’яснення поняттям члени сім’ї та близькі особи, визначено коло осіб, відомості про яких необхідно вказувати при подачі електронної декларації. Визначили основні данні та способи їх внесення до електронної декларації.

Крім того значну частину уваги спікерами було приділено поняттям реальний та потенційний конфлікт інтересів та шляхам їх усунення. Надані методичні рекомендації щодо організації роботи із повідомленнями про корупцію, внесеним викривачами.

background Layer 1