Пропустити навігацію

Про результати роботи з питань запобігання та виявлення корупції за 2021 рік

В минулому році не виявлено порушень антикорупційного законодавства з боку персоналу головного управління. Працівники головного управління не притягались до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень чи правопорушень, пов’язаних з корупцією.

У 2021 році, головне управління Пенсійного фонду України в Харківській області у межах своєї компетенції продовжувало вживати заходи, спрямовані на безумовне та чітке виконання норм та вимог Закону України «Про запобігання корупції», а також Антикорупційної програми Пенсійного фонду України.

На системній основі забезпечувався щоквартальний моніторинг стану виконання запланованих завдань.

Пріоритетним напрямком роботи з питань запобігання та виявлення корупції залишалося проведення роз’яснювальної роботи серед державних службовців щодо основних положень антикорупційного законодавства та запобігання можливим правопорушенням, запобігання виникненню конфлікту інтересів та його врегулювання.

Станом на 01 січня 2022 року пройшли професійне навчання через платформу масових відкритих онлайн-курсів Prometheus з питань запобігання корупції (за темами: «Декларуй доброчесно!» та «Конфлікт інтересів: треба знати!») 963 державних службовця.

З працівниками управління проведено 34 тренінгу з антикорупційної тематики, в яких прийняло участь 3622 державних службовця.

Систематично здійснювалась консультаційна та роз’яснювальна робота.

Відділом з питань запобігання та виявлення корупції надано 280 консультації працівникам управління та суб’єктам декларування щодо вимог антикорупційного законодавства та змінах, що в ньому відбувалось.

Протягом року продовжувався щоквартальний моніторинг проведення перевірок факту подання суб’єктами декларування декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави.

Здійснено 1640 перевірок факту подання декларацій суб’єктами декларування. В тому числі: – 1450 перевірок декларацій «щорічна», поданих працюючими працівниками;  97 перевірок декларацій «після звільнення»;  64 перевірки декларацій «перед звільненням»; 29 перевірок декларацій «кандидатів на посади».

Виявлено 1 випадок несвоєчасного подання декларацій, про який повідомлено Національне агентство з питань запобігання корупції.

Начальниками структурних підрозділів забезпечений щомісячний моніторинг додержання державними службовцями антикорупційного законодавства, насамперед, щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, обмеження спільної роботи близьких осіб.

Фактів порушень обмежень, передбачених антикорупційним законодавством та законодавством про державну службу, не виявлено.

За минулий рік зафіксовано та своєчасно врегульовано 46 випадків потенційного конфлікту інтересів, з них – 40 були пов’язаних з процесами призначення або перерахунками пенсій працівникам управління та їх близьким особам.

У 6 випадках потенційний конфлікт інтересів був пов’язаний із роботою близьких осіб. Зазначені випадки врегульовані наказами начальника головного управління.

На інформаційній сторінці веб-порталу головного управління щокварталу розміщувалась інформація про результати проведених заходів щодо запобігання та виявлення корупції.

Протягом року забезпечена можливість викривачів безперешкодно надавати інформацію про корупційні та пов’язані з корупцією правопорушення працівників головного управління через веб- сторінку  управління, а також на телефон та/або електронну поштову адресу сектору з питань запобігання та виявлення корупції. Інформація про канали комунікації з викривачами розміщена на веб- сторінці головного управління.

Додатково створена електронна поштова скринька для внутрішніх викривачів.

У минулому році відділом з питань запобігання та виявлення корупції розглядалось 6 повідомлень про корупцію, які не знайшли свого підтвердження.

За 2021 рік забезпечено контроль за організацією та правильністю проведенням процедур публічних закупівель, а також своєчасним оприлюдненням інформації про них. Відділом з питань запобігання та виявлення корупції приймалася участь у перевірках контрагентів головного управління.

 

 

 

 

background Layer 1