Пропустити навігацію

Зустріч з населенням та працівниками Шарівської селищної ради

11foto37 225x300 - Зустріч з населенням та працівниками Шарівської селищної ради29 листопада 2018 року заступник начальника Богодухівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Харківської області Олена Литвиненко, начальник відділу обслуговування громадян Оксана Шитоха провели зустріч з населенням та працівниками Шарівської селищної ради, на якій  надавали роз’яснення стосовно користування Веб-порталом, який є одним з основних пріоритетів діяльності Пенсійного фонду України – підвищення якості обслуговування громадян. Створення веб-порталу Пенсійного фонду України – ще один крок до того, щоб спростити спілкування громадян із Фондом.

Начальником відділу надавались роз’яснення з питань користування веб-порталом Пенсійного фонду, який дає змогу кожній застрахованій особі попередньо зареєструвавшись у базі даних веб-порталу, отримувати щомісяця на свою електронну адресу виписку із системи персоніфікованого обліку, де буде вказано суму заробітку, з якої сплачено страхові внески, кількість днів для стажу, будуть відмітки про сплату пенсійного єдиного внеску; відомості про спеціальний (пільговий) стаж. Маючи на руках такі дані, працівник може легко контролювати, як його роботодавець сплачує за нього єдиний внесок, і в разі потреби звернутися до нього з претензіями. Водночас і страхувальники, що також відтепер мають змогу отримувати виписки про стан розрахунків із Пенсійним фондом, бачитимуть, коли надійшли кошти у Фонд, чи не виникло заборгованості. Пенсіонери ж зможуть регулярно діставати відомості з власної пенсійної справи. Там буде вказано вид та суму призначеної пенсії, з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством, назву закону, згідно з яким призначено пенсію, тощо.

Кожен зареєстрований користувач зможе через портал подати запит у Фонд для підготовки йому довідок, інших документів у паперовому вигляді, домовитися про прийом керівника чи відповідальної особи в управлінні Фонду й навіть написати скаргу, на яку обов’язково в установлений законом термін йому прийде відповідь.

Оксана Шитоха запропонувала громадянам звертатися для реєстрації на участь в смс-інформуванні та відповідала на відповіді присутніх.

background Layer 1