Пропустити навігацію

Про результати роботи з питань запобігання та виявлення корупції за 9 місяців 2018 року

У звітному періоді, на виконання наказів Пенсійного фонду України від 04.06.2018 № 97 та від 31.07.2018 № 130 головним управлінням розроблені «Заходи щодо виконання Антикорупційної програми Пенсійного фонду України на 2018 рік», про що видані відповідні накази від 13.07.2018 № 477 і від 06.08.2018 № 553. Станом на 01.10.2018, заплановані заходи виконані у повному обсязі.

Основна увага в роботі з питань запобігання та виявлення корупції була зосереджена на реалізації завдань, спрямованих на мінімізацію корупційних ризиків, що могли виникнути та негативно вплинути на діяльність спеціалістів управлінь Фонду. Вдосконалювались навички працівників щодо здійснення прийому громадян, додержання правил етичної поведінки та вмінь самостійно виявляти та усувати конфлікт інтересів.  Значна увага була приділена нагадуванням державним службовцям про їх обов’язок своєчасно повідомляти Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни у майновому стані та про випадки відкриття валютних рахунків у банках нерезидентах.

Щоквартально проводився моніторинг стану реалізації завдань по усуненню (мінімізації) корупційних ризиків, пов’язаних з не доброчесною поведінкою посадових осіб при виконанні посадових обов’язків.

З початку року здійснено 2080 перевірок факту подання декларацій суб’єктами декларування. Виявлено 16 випадків неподання або несвоєчасного подання декларацій суб’єктами декларування, про що своєчасно повідомлено Національне агентство з питань запобігання корупції.

У звітному періоді, продовжувались організаційні заходи по виконанню вимог щодо впровадження системного, щоквартального моніторингу можливих порушень антикорупційного законодавства та законодавства про державну службу, насамперед, щодо конфлікту інтересів, сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, а також обмеження спільної роботи близьких осіб.

На протязі 9 місяців 2018 року, зі спеціалістами управлінь Фонду проведено 210 семінарів та службових нарад з питань запобігання та виявлення корупції, у яких прийняло участь 1599 спеціалістів управлінь Фонду.

З початку року проведено 7 перевірок організації роботи з питань запобігання та виявлення корупції в управліннях Фонду. Під час перевірок, порушень антикорупційного законодавства з боку працівників Фонду не виявлено.

За 9 місяців 2018 року спеціалісти головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області та управлінь Фонду не притягались до кримінальної або адміністративної відповідальності за скоєння корупційних злочинів чи правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Від спеціально уповноважених суб’єктів в сфері протидії корупції, викривачів, громадських організацій та окремих громадян не надходило повідомлень про корупційні правопорушення, а також про зловживання у діяльності окремих працівників  або  управлінь Фонду в цілому.

background Layer 1