Пропустити навігацію

Про забезпечення наповнення бюджету Фонду на засіданні обласної робочої групи

thumb newsDocument 564x376 d47b 300x200 - Про забезпечення наповнення бюджету Фонду на засіданні обласної робочої групи04 грудня 2018 року начальник головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Віктор Ачкасов взяв участь та виступив з доповіддю на засіданні обласної робочої групи з питань підвищення заробітної плати, рівня оплати праці та легалізації зайнятості.

У своєму виступі Віктор Ачкасов відзначив: «Органами Фонду забезпечується виплата пенсій та грошової  допомоги щомісячно в сумі 2,1 млрд. грн. по 801,1 тис. пенсіонерів. Тому, дуже важливим питанням є забезпечення сталого наповнення бюджету Фонду. При цьому, легалізація зайнятості населення та заробітної плати – це той важель, який істотно впливає на його наповнення. В нашій області в цьому напрямку налагоджено системну роботу між Головними управліннями Держпраці,  Державної фіскальної служби, Пенсійного фонду, місцевими органами влади та соціальними партнерами. Наша спільна мета – досягти дотримання норм законодавства про працю кожним роботодавцем.

За 11 місяців поточного року до органів місцевого самоврядування, головного управління Держпраці, органів Державної фіскальної служби та соціальних партнерів направлено відповідну інформацію по 17,3 тис. суб’єктах, які нараховують заробітну плату в розмірі меньше мінімальної.

Результатом співпраці всіх соціальних партнерів є легалізація 2,8 тис. робочих місць, додатково надійшло 2,1  млн. грн. єдиного соціального внеску.

В результаті всієї проведеної роботи в області зросла кількість застрахованих осіб–найманих працівників, яка в жовтні 2018 року склала 816,7 тис. осіб, що на  44,6 тис. осіб більше порівняно з січнем».

У завершенні доповіді Віктор Ачкасов акцентував увагу на головному завданні, яке стоїть перед Фондом-це підвищення рівня соціальної відповідальності страхувальників та найманих працівників.

 

background Layer 1