Пропустити навігацію

Участь в засіданні „круглого столу”

11foto350 1 300x225 - Участь в засіданні „круглого столу”У рамках всеукраїнського тижня права 13 грудня 2018 року прийнято участь в засіданні „круглого столу”, яке проходило в приміщенні „Зміївського бюро правової допомоги” Першого Харківського місцевого центру з надання БВПД.

Участь у заході прийняли голова комісії з припинення управління Олег Лісовий, в. о. першого заступника начальника Зміївського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Харківської області Корнелія Слонь, начальник відділу „Зміївське бюро правової допомоги” Першого Харківського місцевого центру з надання БВПД Олег Десятник, заступник начальника Зміївського районного відділу державної  виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області Олена Нагорна, провідний спеціаліст Зміївського районного відділу державної  виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області Олена Кисельова. В ході засідання обговорено та розроблено стратегію співпраці на 2019 рік, визначено основні проблеми, що виникають у громадян та шляхи їх вирішення.

Під час заходу Олег Лісовий роз’яснив Порядок погашення заборгованості з пенсійних виплат за рішеннями суду затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 р. № 649.

Також повідомив про необхідность легального працевлаштування та дотримання законодавства України про оплату праці, забезпечення соціальними гарантіями на основі офіційно нарахованої заробітної плати у розмірах не менше мінімальної.

Корнелія Слонь повідомила про розширення послуг з обслуговування громадян, в тому числі електронних послуг через Веб-портал та порядок реєстрації, про запровадження Пенсійним фондом України нового сервісу із наданням електронних документів з підтвердженням QR – коду, про оформлення електронного пенсійного посвідчення нового зразка, можливість отримання консультацій через скайп – зв’язок та за телефоном гарячої лінії.

Олег Десятник повідомив про порядок надання безоплатної правової допомоги для населення району органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Всих присутніх було проінформовано про правопросвітницький проект «Я маю право!», що реалізовується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги

В ході заходу було надано вичерпані відповіді на всі запитання, розповсюджено інформаційні буклети та листівки з використанням знаку (бренду) України UkraineNOW.

background Layer 1