Пропустити навігацію

Круглий стіл у відділі з надання соціальних послуг Коломацької селищної ради Харківській області

11VEB21 300x225 - Круглий стіл у відділі з надання соціальних послуг Коломацької селищної ради Харківській області12 грудня 2018 року в рамках проведення у 2018 році Всеукраїнського тижня права в приміщенні відділу з надання соціальних послуг Коломацької селищної ради Харківської області відбувся круглий стіл на тему «Пенсійне, соціальне та правове забезпечення осіб з обмеженими фізичними можливостями та одиноких громадян». Участь у заході приймали начальник управління соціального захисту населення Коломацької районної державної адміністрації Наталія Миколенко, начальник Коломацького відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій Валківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Харківської області Олена Чишко, головний спеціаліст відділу з надання соціальних послуг Коломацької селищної ради Тетяна Демченко, начальник відділу «Коломацьке бюро правової допомоги» Богодухівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Віктор Дорожко та головний спеціаліст правового бюро Юрій Межерицький.

В ході круглого столу учасники обговорювали питання співпраці між службами щодо надання послуг соціального, пенсійного та правового змісту.

Люди з обмеженими можливостями, одинокі громадяни – одні з найуразливіших категорій громадян, які потрапляють під найжорстокіші удари економічної нестабільності, стикаються із безліччю проблем, які невідомі іншим людям.

Фахівець відділу з надання соціальних послуг селищної ради, зазначила, що становище людей з особливими можливостями та літніх людей в Україні поступово змінюється в кращу сторону. Начальник бюро правової допомоги Віктор Дорожко ознайомив учасників заходу з картою правових потреб мешканців району, навів приклади питань правового характеру, з якими мешканці району найчастіше звертаються до бюро правової допомоги. Окремим питанням було розглянуто зміни стосовно перерахунку пенсій з 01 грудня 2018 року. З інформацією по цьому питанню учасників круглого столу ознайомила фахівець Фонду Олена Чишко. Вона наголосила, що Пенсійний фонд України постійно покращує якість надання пенсійних послуг: діє нова система обслуговування громадян та обробки пенсійної документації, працює веб-портал електронних послуг ПФУ.

Учасники засідання проаналізували співпрацю щодо якісного надання послуг особам з обмеженими фізичними можливостями та одиноким громадянам, намітили перспективні напрямки на майбутнє.

background Layer 1