Пропустити навігацію

Правова освіта серед працівників управління та мешканців району

big EAza C 300x285 - Правова освіта серед працівників управління та мешканців районуВсеукраїнський тиждень права – масштабний просвітницький проект Мін’юсту – стартував напередодні Дня прав людини, міжнародного свята, що відзначається у світі 10 грудня за пропозицією Генеральної асамблеї ООН і приурочене річниці ухвалення Асамблеєю Загальної декларації прав людини в 1948 році. І це показово, адже нам важливо збудувати правову державу, в якій люди почуватимуться юридично захищеними та з гарантованими правами.

З 10 по 14 грудня для підвищення правової обізнаності українців відбувся Всеукраїнський тиждень права. «Ми всі розуміємо, що демократична держава неможлива без громадян, які вміють і хочуть захищати свої права», – наголосив Девід Вон, керівник проекту USAID «Справедливе правосуддя».

Правова освіта знаходиться у нашій країні ще на низькому рівні. Люди не знають своїх прав, не вміють їх відстоювати. Разом з тим усвідомлення своїх прав та вміння ними користуватись є невід’ємною частиною якісного життя. Окрім підвищення загального рівня правової культури, в ході Всеукраїнського тижня права необхідно акцентувати увагу ще й на повазі до прав та свобод людини з боку посадових осіб і працівників органів державної влади та місцевого самоврядування.

Спеціалістами Київського об`єднаного управління Пенсійного фонду України  м. Харкова постійно надається правова допомога громадянам, які звертаються  на  прийом, з питань, які входять до компетенції Пенсійного фонду України. Під час Всеукраїнського тижня права в управлінні проводиться ряд додаткових заходів, які спрямовані на підвищення рівня правової  культури як працівників управління, так і громадян. Це  бесіди  з пенсіонерами, працівниками  підприємств та організацій  з питань захисту прав людини в пенсійній сфері, охорони праці та трудового права.

Крім того, з працівниками управління проведено семінар, на якому наголошувалось на пріоритетності захисту прав людини, в тому числі прав громадян у відносинах з органами Фонду. Було також здійснено перегляд тематичної літератури, періодичних видань юридичного спрямування.

 

 

background Layer 1