Пропустити навігацію

Семінар-нарада з державними службовцями

11FO1 47 225x300 - Семінар-нарада з державними службовцями19 грудня 2018 головним спеціалістом з питань запобігання та виявлення корупції управління внутрішнього аудиту та фінансового контролю головного управління Пенсійного фонду України в Харківської області Сергієм Єрмолаєвим був проведений семінар-нарада з державними службовцями структурних підрозділів Київського об`єднаного управління Пенсійного фонду Україні м. Харкова на тему: «Вивчення Закону України «Про запобігання корупції» в частині подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави, запобігання корупційним та пов’язаним з корупцією правопорушенням та відповідальність за порушення, пов’язані з корупцією».

На семінарі було нагадано про дії, які необхідно вжити державному службовцю під час підготовки до чергового етапу подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування – ст. 45 Закону України «Про запобігання

11FO3 47 300x180 - Семінар-нарада з державними службовцями

корупції»; про інформацію що зазначається в декларації – ст. 46 та про додаткові заходи здійснення фінансового контролю – ст. 52. Повідомив зміст рекомендацій НАЗК, доведених окремим дорученням Голови правління Пенсійного фонду України № 45 – ОД від 11.10.2018. Зосереджено увагу на Розділі IV – Запобігання корупційним та пов’язаним з корупцією правопорушенням, а саме на наступні ст.ст. 22, 23, 24, 25, 27. Були наведені та розглянуті приклади конфліктів інтересів та способи їх усунення. Повідомлено про відповідальність, пов’язану з порушенням вимог фінансового контролю. Також необхідно постійно підвищувати рівень знання антикорупційного законодавства шляхом самоосвіти та втілювати антикорупційні заходи у повсякденному житті.

background Layer 1