Пропустити навігацію

Засідання робочої групи з питання легалізації виплати заробітної плати

11FOTO47 2 300x225 - Засідання робочої групи з питання легалізації виплати заробітної плати21 грудня в.о. голови адміністрації Холодногірського району Харківської міської ради  Олена Гунбіна провела чергове засідання робочої групи з питання легалізації виплати заробітної плати, зайнятості населення та з питання сприяння погашення заборгованості перед фондами.

В засіданні взяли участь представники структурних підрозділів Адміністрації району, Пенсійного фонду, Державної фіскальної служби, Управління праці та соціального захисту населення та інші.

Під час проведення засідання, перший заступник начальника Київського об’єднаного управління Пенсійного фонду України  м. Харкова  А. Іванова проінформувала присутніх щодо забезпечення соціальних прав застрахованих осіб та наповнення бюджету Пенсійного фонду шляхом легалізації заробітної плати і виявлення праці неоформлених працівників з використанням Державного реєстру загальнообов’язкового соціального страхування.  Наголосила, що своєчасна та повна сплата платежів у Пенсійний фонд України, а також забезпечення заробітною платою працівників не менше мінімальних соціальних стандартів – це обов’язок кожного роботодавця щодо соціального захисту своїх працівників. Додатково проінформувала про розширення можливостей Веб-порталу Пенсійного фонду України у частині надання страхувальникам можливості самостійно замовляти і отримувати довідки про трудовий та страховий стаж застрахованих осіб, які перебувають з ним в трудових відносинах та переваги користування порталом.

Також члени робочої групи заслухали пояснення керівників підприємств, які виплачують заробітну плату нижче встановленого законодавством мінімального рівня, допускають заборгованість по заробітній платі, здійснюють масове вивільнення працівників. В ході засідання робочої групи були обговорені проблемні питання, висловлені пропозиції щодо впорядкування трудових відносин з найманими працівниками та забезпечення зростання заробітної плати.

background Layer 1