Пропустити навігацію

Порядок зарахування страхового стажу, переваги сервісів Веб –порталу

11FOTO51 3 300x225 - Порядок зарахування страхового стажу, переваги сервісів  Веб –порталу26 грудня 2018 року начальником відділу адміністрування, супроводження інформаційних систем, електронних реєстрів та захисту інформації Лозівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Харківської області Сергієм Лизогубом та начальником Лозівського відділу  обслуговування громадян Іриною Сергієнко було проведено зустріч з колективом Лозівського навчально-виховного комплексу “Загальноосвітній навчальний заклад – ліцей” № 4 за темами “Порядок зарахування страхового стажу” та “Нові можливості Веб-Порталу Пенсійного фонду України”.

Під час зустрічі надані роз’яснення щодо порядку формування страхового стажу, обов’язковості сплати страхових внесків та легальної зайнятості. Надані ґрунтовні відповіді щодо порядку зарахування страхового стажу за період до  01 січня 2004 року, набуття стажу за умов добровільної сплати єдиного внеску та доплати до мінімального внеску. Наголошено про важливість коректного заповнення персоніфікованої звітності, зокрема зазначення спеціального стажу, на підставі якої обчислюється розмір пенсії при її призначенні.

Також присутніх було ознайомлено з новими сервісами Веб-Порталу електронних послуг Пенсійного фонду України, надано покрокову інструкцію щодо реєстрації на Веб-Порталі за заявою та електронним підписом, роз’яснено порядок формування звернень та запитів на підготовку паперових документів ОК-5 та ОК-7 та можливості формування електронних документів з QR-кодом.

Фахівці управління роздали інформаційні буклети та акцентували увагу слухачів на тому, що сучасні електронні сервіси Веб-Порталу дозволяють застрахованим особам та пенсіонерам постійно бути в курсі новацій у сфері пенсійного забезпечення та контролювати свої дані та розмір набутого страхового стажу.

background Layer 1