Пропустити навігацію

Захистити людину, яка сьогодні працює у вигляді легальної роботи, високої заробітної плати і на перспективу гідної пенсії – наголосила начальник головного управління Пенсійного фонду Хмельниччини у новинах 33 каналу

Саме легалізації трудових відносин та рівня заробітної плати торкнулась сьогодні начальник головного управління Пенсійного фонду України в області Ольга Заярнюк під час розмови із журналістами 33 каналу Хмельницького телебачення.

Як наголосила керівник, на пенсійне забезпечення громадян найбільш суттєво впливає рівень заробітної плати. За рівнем середньої заробітної плати Хмельницька область знаходиться на 20 місці серед областей України. А відтак її низький рівень свідчить про високий рівень тінізації. Сьогодні в області майже кожна друга особа не є застрахованою, а відтак, в результаті втрачає право на соціальний захист вже сьогодні та гарантовану пенсійну виплату у майбутньому. Працівники, які ж отримують заробітну плату у мінімальному розмірі, відповідно отримуватимуть мінімальну пенсію. Від низького розміру заробітної плати втрачають також сьогоднішні пенсіонери, отримуючи мізерні пенсії.

В ході розмови, Ольга Заярнюк зауважила, що Пенсійний фонд, відповідно до діючого законодавства, не має повноважень щодо здійснення контролю за додержанням законодавства про працю, проте володіє інформацією щодо відносин між роботодавцями та найманими працівниками. В свою чергу, за результатами проведення моніторингу надає узагальнені матеріали органам, уповноваженим здійснювати контроль за законодавством про працю. А інформацію щодо тих суб’єктів господарювання, які порушують законодавство про працю, щомісячно надає головам районних державних адміністрацій, міських виконавчих комітетів та об`єднаних територіальних громад, які слугують основою для проведення інспекційних відвідувань.

IMG 3096 300x225 - Захистити людину, яка сьогодні працює у вигляді легальної роботи, високої заробітної плати і на перспективу гідної пенсії – наголосила начальник головного управління Пенсійного фонду Хмельниччини у новинах 33 каналу

 

 

background Layer 1