Пропустити навігацію

Забезпечення своєчасної виплати пенсій в першу чергу залежить від своєчасності та повноти сплати єдиного соціального внеску

Сьогодні у виконавчому комітеті Хмельницької міської ради відбулось засідання комісії з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій, інших соціальних виплат та робочої групи зі сприяння легалізації «тіньової» зайнятості населення та «тіньової» заробітної плати, в якій взяла участь начальник відділу забезпечення наповнення бюджету фінансово – економічного управління головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області Лариса Базилян.

Під час обговорення порядку денного фахівець Фонду проінформувала, що за 6 місяців цього року головним управлінням Пенсійного фонду в області спрямовано на виплату пенсій понад 6 млрд. гривень, зокрема, пенсіонерам міста Хмельницького – 1,2 млрд. грн., що складає 19% від профінансованої суми. Суб’єкти господарювання міста Хмельницького, сплачуючи єдиний соціальний внесок, забезпечують виплату пенсій у місті на 78,4%. Всього зібрано 906,8 млн. грн. таких коштів. Водночас заборгованість склала 50,4 млн. грн., а це 31,8% від усієї суми боргу в області, в тому числі борг фізичних осіб складає 42,4 млн. грн. Найбільшими боржниками міста Хмельницького є боржники мільйонери КП «Цивільжитлобуд»  – 1,6 млн. грн. та Хмельницьке комунальне підприємство «Спецкомунтранс» – 1,3 млн. грн. А найбільший боржник з платежів до Пенсійного фонду України – ТДВ «Завод Адвіс» – 2,5 млн. грн. Також в ході засідання було заслухано ряд керівників підприємств – боржників.

На завершення засідання Лариса Базилян надала коментар журналісту телекомпанії «Ексклюзив» наголосивши, що основним фінансовим ресурсом з виплати пенсій, є надходження від сплати єдиного соціального внеску.

IMG 2562 300x200 - Забезпечення своєчасної виплати пенсій в першу чергу залежить від своєчасності та повноти сплати єдиного соціального внеску

background Layer 1