Пропустити навігацію

На Хмельниччині відбулась робоча зустріч з підприємцями

Сьогодні в Хмельницькій обласній державній адміністрації відбулась зустріч представників влади з підприємцями малого та середнього бізнесу, в якій взяла участь начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області Ольга Заярнюк.

Під час спілкування керівник Фонду долучилась до жвавого діалогу, закцентувавши увагу присутніх на негативних наслідках тіньової зайнятості та закликала роботодавців відповідально ставитись до майбутнього своїх працівників, зокрема їх соціального захисту вже сьогодні та набуття права на пенсійні виплати у майбутньому.

Як поінформувала Ольга Заярнюк, відповідно до Плану заходів по виявленню фактів використання страхувальниками праці неоформлених працівників, головним управлінням Пенсійного фонду в області проведено аналіз даних реєстру застрахованих осіб, де наявні всі ознаки порушення законодавства про працю та єдиний внесок. Відповідні матеріали було надіслано головному управлінню Держпраці та Державній фіскальній службі області, в результаті чого органами Держпраці проведено 637 перевірок страхувальників щодо порушення законодавства про працю, виявлено порушення у 636 страхувальників по 1788 застрахованих особах, застосовано 440 штрафних санкцій на суму 6618,1  тис.грн.  Органами державної фіскальної служби за 10 місяців поточного року виявлено 2501 громадянин, які не були оформленні працедавцями згідно вимог законодавства. В результаті до бюджету додатково мобілізовано 9890,2  тис.грн.  єдиного соціального внеску. Крім того, проведено 107 перевірок за результатами яких донараховано 2223,9 тис.грн. єдиного соціального внеску.

 

IMG 3073 300x225 - На Хмельниччині відбулась робоча зустріч з підприємцями

background Layer 1