Пропустити навігацію

“Тема браку коштів для виплати пенсій має стосуватися кожного, а не лише Пенсійного фонду” – наголосила Ольга Заярнюк під час селекторної наради в обласній державній адміністрації

Сьогоднi на Хмельниччині в обласній державній адміністрації відбулась селекторна нарада з головами райдержадміністрацій, міськими (міст обласного значення) головами, головами об’єднаних територіальних громад, в якій взяла участь начальник головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області Ольга Заярнюк.

В ході наради керівник Пенсійного фонду області поінформувала учасників заходу про те, що фінансування виплати пенсій в області в поточному році забезпечено вчасно і в повному обсязі. За 11 місяців на виплату пенсій спрямовано 9,8 млрд. грн., в той час як від сплати внесків надійшло лише 3,8 млрд.грн. Область забезпечує себе ресурсами лише на 39%. Процес фінансування пенсійних виплат триває щоденно згідно затвердженого графіку. Потреба в коштах на виплату пенсій в грудні із врахуванням перерахунку пенсій зв`язку зі зміною прожиткового мінімуму складає 911,6 млн. грн., а в наступному році враховуючи осучаснення пенсій, місячна потреба складатиме 1 млрд. грн.  Крім цього, враховуючи той факт, що січень починається з вихідних і святкових днів, Пенсійний фонд в області має профінансувати в грудні пенсію тим пенсіонерам, які по графіку мали б отримати її в першій декаді січня. Зважаючи на це, в грудні загалом на виплату пенсій має бути спрямовано близько 1,2 млрд. грн. Тому питання фінансування пенсійних виплат стоїть надзвичайно гостро, яке може поліпшитись лише за наявності відповідних фінансових ресурсів.

Як наголосила керівник Фонду, сьогодні тема браку коштів для виплати пенсій має стосуватися кожного, а не лише Пенсійного фонду. Тому питання покриття дефіциту коштів залежить від керівників усіх рівнів, керівників підприємств, керівників місцевих адміністрацій, об’єднаних територіальних громад.

DSC 6381 300x199 - "Тема браку коштів для виплати пенсій має стосуватися кожного, а не лише Пенсійного фонду" – наголосила Ольга Заярнюк під час селекторної наради в обласній державній адміністрації DSC 6384 300x199 - "Тема браку коштів для виплати пенсій має стосуватися кожного, а не лише Пенсійного фонду" – наголосила Ольга Заярнюк під час селекторної наради в обласній державній адміністрації

background Layer 1