Пропустити навігацію

Про особливості організації роботи щодо проведення контрольно – перевірочних заходів

26 вересня цього року в головному управлінні Пенсійного фонду України в Хмельницькій області відбулось семінар – навчання з працівниками управління контрольно – перевірочної роботи, темою якого була організація роботи з проведення  контрольно – перевірочних заходів.

Відкриваючи семінар – навчання, перший заступник начальника головного управління Марія Квятківська зазначила, що основним завданням управління контрольно – перевірочної роботи є організація контролю за дотриманням суб’єктами солідарної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування вимог законодавства про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.

В свою чергу начальник управління контрольно – перевірочної роботи Марія Лужанінова поінформувала, що протягом 2019 року до головного управління надійшло 8706 запитів на проведення контрольних заходів. Всього за січень – серпень 2019 року проведено 6905 перевірок. Здійснено 243 перевірки цільового використання коштів виплатними об’єктами. В кожному другому об’єкті виявлено порушення, нараховано 1 тис. грн. пені, яку сплачено в повному обсязі та штраф за виплату пенсій з порушенням строків на суму 5248,51 грн. Проведено 610 перевірок достовірності даних у реєстрі застрахованих осіб, встановлено подання недостовірних даних по 1307 застрахованих особах, видано 598 приписів щодо усунення порушень, які практично всі виконано.

Під час семінару – навчання фахівці, відповідальні саме за цю ділянку роботи, вивчали питання планування та організації проведення контрольних заходів, практичне застосування нормативно – правових актів під час проведення контрольних заходів та оформлення їх результатів, особливості проведення перевірок Хмельницької дирекції АТ «Укрпошта» та її структурних підрозділів з питань своєчасності, повноти і правомірності виплати і доставки пенсій, грошової допомоги та житлових субсидій у готівковій формі, цільового використання коштів Пенсійного фонду України. Також в процесі навчання відбулись тестування з вищезазначених питань та практичні заняття – моделювання ситуацій з питань опрацювання запитів на проведення контрольних заходів.

На завершення заходу відбувся конструктивний обмін думками за темою навчання.

IMG 6833 300x225 - Про особливості організації роботи щодо проведення контрольно – перевірочних заходів IMG 6874 300x225 - Про особливості організації роботи щодо проведення контрольно – перевірочних заходів IMG 6892 300x225 - Про особливості організації роботи щодо проведення контрольно – перевірочних заходів IMG 6906 300x225 - Про особливості організації роботи щодо проведення контрольно – перевірочних заходів

background Layer 1