Пропустити навігацію

Про пенсії по інвалідності йшлося з Хмельницькими медійниками

В рамках відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю сьогодні відбувся діалог заступника начальника головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області Юлії Ковальчук з Хмельницькими медійниками саме щодо особливостей призначення пенсій по інвалідності.

Спілкуючись із журналістами телеканалу «Перший Подільський» керівник зауважила, що працівники головного управління Пенсійного фонду України мають безпосереднє відношення до осіб з обмеженими фізичними можливостями, створюючи належні умови для їх прийому та обслуговування, надаючи щоденну підтримку та допомогу у вирішенні їх пенсійних питань.

В ході бесіди Юлія Ковальчук докладно розповіла про особливості призначення пенсій по інвалідності, поінформувала про необхідний страховий стаж для призначення цього виду пенсії відповідно до групи інвалідності, нагадала, що пенсія призначаються на період встановлення групи інвалідності. Також повідомила, що у разі відсутності страхового стажу особа може звернутись до органів соціального захисту населення за призначенням їй допомоги по інвалідності.

Станом на 1 грудня 2019 року в головному управлінні Пенсійного фонду України в Хмельницькій області пенсії по інвалідності отримують 87,5 тисяч осіб (21,7% від загальної чисельності пенсіонерів), середній розмір пенсійної виплати яких складає 2362,34 гривні.

IMG 7262 - Про пенсії по інвалідності йшлося з Хмельницькими медійниками

background Layer 1