Пропустити навігацію

На Хмельниччині тривають заняття в «Школі майбутнього пенсіонера»

В головному управлінні Пенсійного фонду України в Хмельницькій області фахівці сервісних центрів продовжують роз’яснювальну роботу серед населення області. Так, на минулому та цьому тижні в Славутському, Нетішинському та Теофіпольському сервісних центрах відбулись заняття в «Школі майбутнього пенсіонера» для осіб передпенсійного віку.

Під час занять спеціалісти Фонду надали роз’яснення щодо умов та порядку призначення різних видів пенсій, ознайомили з переліком необхідних документів, які подають для призначення пенсії, вимогами щодо правильності заповнення трудових книжок, довідок про стаж, заробітну плату та підтвердження пільгового стажу. Поінформували про умови призначення тимчасової соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату. Окрему увагу приділили питанню офіційному працевлаштуванню, яке безпосередньо впливає на право призначення та розмір майбутньої пенсії.

Крім цього, ознайомили присутніх із сучасними сервісами Пенсійного фонду України, завдяки яким можна самостійно контролювати сплату внесків роботодавцем та набутий стаховий стаж, а також повідомили про новий онлайн-сервіс «Е-пенсія», що дає можливість самостійно подати документи для призначення пенсії не виходячи з дому.

161219 - На Хмельниччині тривають заняття в «Школі майбутнього пенсіонера» 20191128 080120 1 - На Хмельниччині тривають заняття в «Школі майбутнього пенсіонера» IMG 20191129 150711 202 - На Хмельниччині тривають заняття в «Школі майбутнього пенсіонера»netishyn 1 - На Хмельниччині тривають заняття в «Школі майбутнього пенсіонера»

background Layer 1