Пропустити навігацію

Питання підвищення рівня оплати праці та легалізацію трудових відносин обговорили під час засідання обласної робочої групи

27 лютого 2020 року в Хмельницькій обласній державній адміністрації відбулось спільне засідання обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення та тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, в якому взяла участь перший заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області Марія Квятківська.

В ході діалогу учасники засідання обговорили ситуацію, що склалась на підприємствах – боржниках: ДП «Нігинський кар’єр», який має борг із виплати заробітної плати 3642,9 тис. грн., ДП Науково – технічний комплекс «Завод точної механіки» – із боргом 1342,6 тис. грн., ПАТ «Кам’янець – Подільськавтоагрегат» – 992,0 тис. грн., та ЗАТ «Вікторія» – 63,1 тис. грн., зокрема, питання графіків погашення заборгованості по заробітній платі та їх дотримання. Також заслухано голів об’єднаних територіальних громад та керівників райдержадміністрацій, щодо вжиття заходів з питань легалізації трудових відносин.

В свою чергу, керівник Фонду області зауважила, що саме через несплату та відсутність необхідного стажу, працівники таких підприємств втрачають право на пенсію, а сьогоднішній та майбутній рівень пенсійних виплат безпосередньо пов`язаний з рівнем заробітних плат.

Legalizatsiya Kvyatkivska 300x164 - Питання підвищення рівня оплати праці та легалізацію трудових відносин обговорили під час засідання обласної робочої групи

background Layer 1