Пропустити навігацію

Перерахунки пенсій у 2019 році – про це докладніше у прямому ефірі Хмельницького телебачення

Сьогодні в студії телеканалу “Ексклюзив” заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області Юлія Ковальчук спілкувалась у прямому ефірі з мешканцями краю про перерахунки пенсій у 2019 році.

Які саме перерахунки пенсій, коли і кому у поточному році вже проведено та ще будуть проводитись розповіла керівник Фонду, зокрема, докладніше зупинилась на березневому перерахунку, який передбачає осучаснення пенсій.

Як зазначила фахівець, у 2017 році Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» № 2148 передбачено обов’язковий щорічний перерахунок пенсій відповідно до інфляції і зростання заробітних плат в країні. В зв’язку з цим, вперше з 1 березня 2019 року буде проведено такий перерахунок в автоматичному режимі, який не потребує особистого звернення пенсіонера до Пенсійного фонду. Як зауважила Юлія Ковальчук, розмір підвищення у кожного пенсіонера буде індивідуальним, тому що формула перерахунку враховує стаж роботи особи, рівень її заробітної плати і рівень середньої заробітної плати по країні – спеціальний показник для розрахунку пенсійних виплат. І саме цей показник буде щороку збільшуватись, а відтак і збільшуватиметься загальний розмір пенсії пенсіонера.

В ході спілкування Юлія Ковальчук розповіла за яких умов призначаються пенсії у 2019 році, відповіла на численні запитання дозвонювачів, а також поінформувала телеглядачів про проект нової урядової постанови, якою передбачаються зміни у порядку виплати субсидій, зокрема, пенсіонерам.

20190130 193439 300x225 - Перерахунки пенсій у 2019 році - про це докладніше у прямому ефірі Хмельницького телебачення

 

background Layer 1