Пропустити навігацію

Відбулась нарада з роботодавцями

Сьогодні на Хмельниччині на території ринку «Ранковий» відбулась нарада з роботодавцями міста за участю представників комісії з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій, інших соціальних виплат та робочої групи зі сприяння легалізації «тіньової» зайнятості населення та «тіньової» заробітної плати, в якій взяла участь начальник відділу забезпечення наповнення бюджету фінансово – економічного управління Лариса Базилян.

Під час заходу фахівець Фонду поінформувала, що  для зарахування фізичним особам – підприємцям повного місяця до страхового стажу необхідно  сплачувати єдиний соціальний внесок в сумі, не меншій  мінімального страхового внеску, який з  січня 2019 року становить 918,06 грн. При цьому обов’язок сплати єдиного внеску не залежить від факту отримання чи неотримання доходу від підприємницької діяльності.

Як зауважила Лариса Базилян, підприємці  часто намагаються уникнути сплати єдиного соціального внеску працюючи неофіційно, але таким чином позбавляють себе страхового стажу, який необхідний в майбутньому для призначення пенсії, а також наголосила, що період, за який наявна заборгованість із ЄСВ, не буде зарахованим до страхового стажу до повного погашення. Діючим законодавством передбачено фінансові санкції за несвоєчасну сплату єдиного  внеску.

IMG 5641 300x200 - Відбулась нарада з роботодавцями IMG 5648 300x190 - Відбулась нарада з роботодавцями IMG 5676 300x200 - Відбулась нарада з роботодавцями

background Layer 1