Пропустити навігацію

Легалізація заробітної плати та трудових відносин – важливий напрямок роботи на Вишгородщині

2 4 300x161 - Легалізація заробітної плати та трудових відносин – важливий напрямок роботи на Вишгородщині

Збільшення надходжень до місцевого та пенсійного бюджетів за рахунок детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення – одне з важливих питань, яке вирішується спільними зусиллями спеціалістів органів Пенсійного фонду Київщини та представниками інших контролюючих органів.

Так, перший заступник начальника Вишгородського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області Наталія Кудрінська взяла участь у спільному семінарі на тему: «Державний контроль та нагляд за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення» за участю представників Головного управління Держпраці у Київській області, управління соціального захисту населення Вишгородської райдержадміністрації, Вишгородської об’єднаної державної податкової інспекції, на який були запрошені представники підприємств, установ та організацій Вишгородського району.

До відома присутніх було доведено інформацію щодо перевірок  стану дотримання законодавства про працю працівниками Головного управління Держпраці. Так, однією з підстав для проведення перевірки є інформація від управління Пенсійного фонду, яка отримується за результатами моніторингу і аналізу даних щомісячної звітності страхувальників. Працівники Пенсійного фонду виявляють такі негативні явища як використання праці незареєстрованих найманих працівників, виплата заробітної плати в “конвертах” або в розмірі, нижчому від законодавчо встановленого мінімуму.

Також присутніх було повідомлено про суми фінансової відповідальності при порушенні законодавства про працю.

Учасники заходу отримали кваліфіковані відповіді на численні запитання, які виникли у них в ході семінару.

background Layer 1