Пропустити навігацію

Детінізація відносин у сфері зайнятості та легалізація заробітної плати – основа стабільного майбутнього!

Legalizatsiya 1024x614 - Детінізація відносин у сфері зайнятості та легалізація заробітної плати – основа стабільного майбутнього!Детінізація ринку праці та легалізація заробітної плати – є одним із найактуальніших питань сьогодення. Працівники Пенсійного фонду Київщини інформують роботодавців, що тільки офіційно оформлений найманий  працівник може відчувати себе соціально захищеним, а бюджети соціальних фондів матимуть стабільні надходження.

Підприємства, установи, організації та громадяни – суб’єкти підприємницької діяльності, при виплаті заробітної плати повинні дотримуватись чинного  законодавства, нести відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків і порушення норм законодавства щодо виплати заробітної плати. Працівники, які одержують гроші “в конвертах”- тягар сучасності, який несе за собою багато негараздів як країні так і кожному із нас. Нелегальна заробітна плата послаблює соціальний захист працівників, зменшує надходження до бюджетів та державних соціальних фондів. Тому легалізація заробітної плати, прихованої зайнятості, на сьогодні є одним з найпріоритетніших напрямків роботи органів державної влади.

Працівник, який отримує гроші “в конверті”, виявляється повністю беззахисним перед роботодавцем. Усна домовленість жодним чином не фіксується юридично, роботодавець сплачує стільки, скільки вважає за потрібне і доти, поки вважає за потрібне. З 2000 року в Україні діє система персоніфікованого обліку, яка надає кожній застрахованій особі можливість безоплатно отримувати відомості про себе, тобто, з якої суми заробітної плати, скільки та за який період сплачено за неї роботодавцем до Пенсійного фонду страхових внесків.

Особи, які обрали спрощену систему оподаткування, повинні щомісячного сплачувати на рахунки Пенсійного фонду єдиний внесок. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за кожну особу, який розраховується як добуток мінімальної заробітної плати на тариф відрахувань (22%).

Головним управлінням Пенсійного фонду України у Київській області налагоджена ефективна співпраця з органами Державної фіскальної служби та Державної виконавчої служби Київської області щодо вжиття заходів стягнення заборгованості по єдиному соціальну внеску ( далі – ЄСВ), за рахунок своєчасного направлення вимог підприємствам-боржникам щодо сплати ЄСВ для подальшого стягнення в примусовому порядку та стягнення заборгованості зі сплати ЄСВ, яка перебуває на виконанні в органах ДВС з фізичних осіб-підприємців, а також щодо приведення у відповідальність інформації, яка знаходиться в органах ДФС по фізичним особам-підприємцям на наявності пільг та набутого статусу “пенсіонер”.

Шановні громадяни! Не позбавляйте себе соціальних благ, забезпечте собі старість, не сприяйте порушенням трудового законодавства!

background Layer 1