Пропустити навігацію

Об’єднані територіальні громади – новий етап надання якісних соціальних послуг: обов’язки та відповідальність

IMG 9175 1024x717 - Об’єднані територіальні громади - новий етап надання якісних соціальних послуг: обов’язки та відповідальністьЗа ініціативи та під головуванням заступника голови Київської облдержадміністрації В’ячеслава Кучера 10 жовтня 2018 року в місті Узин відбулася чергова семінар-нарада з представниками об’єднаних територіальних громад Київської області  з питань розвитку та надання якісних соціальних і реабілітаційних послуг населенню.

Активну участь в роботі наради взяв начальник головного управління Пенсійного фонду України у Київській області Василь Фатхутдінов.

Відкриваючи нараду заступник голови Київської облдержадміністрації В’ячеслав Кучер наголосив, що в умовах децентралізації влади важливим є питання розвитку та поглиблення соціальних послуг в об’єднаних територіальних громадах, що сприятиме ліквідації бюрократичних бар’єрів, покращення якості цих послуг, та своєчасності їх отримання мешканцями громад.

В роботі наради взяли участь голови об’єднаних територіальних громад області, начальники управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій, директори територіальних центрів соціального обслуговування, представники територіальних органів центральних органів виконавчої влади в області.

Під час своєї доповіді Василь Фатхутдінов повідомив, що  на обліку в Пенсійному фонді Київщини перебуває майже 559 тис. пенсіонерів, середній розмір пенсії яких становить 2 644,13 грн.

Також додав, що планова потреба коштів на виплату пенсій та допомог з початку року становить майже 12 млрд. грн., в тому числі – на жовтень місяць становить близько 1 млрд. 516 млн. грн., а середньоденна виплата в середньому складає 65 млн. грн.

Пенсійний фонд активно працює в напрямку покращення якості надання послуг шляхом наближення їх безпосередньо до отримувача пенсії. У Київській області на сьогодні створено та функціонує 35 громадських приймалень Пенсійного фонду, 68 пунктів прийому громадян (де прийом здійснюється безпосередньо працівниками Пенсійного фонду Київщини) та 53 агентських пункти (в яких окремі функції виконують агенти – працівники сільських та селищних рад).

В усіх об’єднаних територіальних громадах Київщини, а їх 12, є робочі місця Фонду. Це дає змогу мешканцям населених пунктів, що входять до складу об’єднаних територіальних громад, безпосередньо отримати повний спектр послуг, які надаються органами Пенсійного фонду. Окрім того фахівцями Пенсійного фонду проводяться навчання працівників об’єднаних громад, зокрема щодо змін в пенсійному законодавстві та новацій Фонду в цілому.

Також під час наради розглянуто комплекс питань щодо основних завдань та напрямків надання соціальних послуг населенню в об’єднаних територіальних громадах, поглиблення співпраці з управліннями соціального захисту населення, а також надання мешканцям громади консультацій з питань соціального та пенсійного забезпечення.

Голова Узинської об’єднаної територіальної громади В. Гринчук ознайомив учасників наради з історією утворення громади, перспективою соціально-економічного розвитку та завданнями  які стоять перед громадою.

Також, учасники наради ознайомилися з практикою роботи центру з надання адміністративних послуг в  Узинській об’єднаній територіальній громаді її мешканцям та з питань соціального захисту населення.

Підводячи підсумки учасники наради виокремили пріоритетні напрямки роботи на майбутнє.

IMG 9163 1024x717 - Об’єднані територіальні громади - новий етап надання якісних соціальних послуг: обов’язки та відповідальність

 

 

 

 

background Layer 1