Пропустити навігацію

Спільна нарада представників Пенсійного фонду, Держпраці та Державної фіскальної служби України

DSC 1234 1024x683 - Спільна нарада представників Пенсійного фонду, Держпраці та Державної фіскальної служби України25 жовтня відбулась селекторна нарада керівництва Пенсійного фонду України та керівників головних управлінь в областях та місті Києві з представниками Держпраці та Державної фіскальної служби України. До розгляду було винесено питання наповнення бюджету Фонду, детінізації відносин у сфері зайнятості населення, погашення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування та інші актуальні питання діяльності.

Про роботу, яка проводиться на Київщині, звітували начальник головного управління Пенсійного фонду України у Київській області Василь Фатхутдінов,  начальник Головного управління Держпраці в м. Києві та Київській області Роман Семчук та заступник начальника Головного управління Державної фіскальної служби України у Київській області Ольга Шапошнікова.

В області налагоджена тісна співпраця з органами Держпраці та Державної фіскальної служби, що підтверджується результативними кількісними та якісними показниками роботи.

Під час доповіді Василь Фатхутдінов повідомив, що на сьогоднішній день план з надходження коштів від сплати єдиного соціального внеску виконано на 72 % – із запланованих 811 мільйонів вже надійшло понад 600 мільйонів гривень. В жовтні місяці очікується надходження в розмірі близько 6 мільйонів гривень від легалізації робочих місць.

За ініціативою головного управління та за сприяння голови Київської облдержадміністрації, направлено лист до Кабінету Міністрів України щодо погашення заборгованості по пільгових пенсіях Чорнобильською атомною електростанцією. Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2018 року для даного підприємства передбачені кошти. Зараз вносяться відповідні зміни в паспорт бюджетної програми. В результаті цього, до кінця року план по відшкодуванню пільгових пенсій буде виконано на 100%, заборгованість буде погашено. Це реальний прогноз по відповідному розпорядчому документу КМУ.

Також проведено масштабний комплекс заходів, що стосуються легалізації. В порівнянні до початку року, кількість застрахованих осіб збільшилась на 5 тисяч осіб. За матеріалами Фонду, Держпрацею з початку року проведено 139 перевірок, за результатами яких легалізовано 235 осіб. В подальшому, разом з органами Держпраці області, планується проведення спільних інспекційних відвідувань по перевізниках (наразі вже зібрана доказова база по 300 адмінпротоколах) із залученням Держспоживслужби, продовження роботи з Нацполіцією по будівельниках та сільгоспвиробниках.

За останній місяць спостерігається позитивна динаміка щодо покращення показників по зменшенню суми заборгованості по ЄСВ. У вересні місяці, за даними ДФС, загальний борг по ЄСВ зменшився більш ніж на 73 мільйони гривень і на 1 жовтня поточного року складав понад 324 мільйони гривень. В результаті проведеної роботи, у жовтні надійшло в рахунок погашення боргу по ЄСВ понад 8 мільйонів гривень, в тому числі від фізичних осіб – більше 3 мільйонів.

background Layer 1