Пропустити навігацію

Семінар-навчання у Ржищівській об’єднаній територіальній громаді

   25 жовтня 2018 року заступник начальника головного управління ПФУ у Київській області Олена Зорка відвідала Кагарлицьке об’єднане управління ПФУ Київської області з робочим візитом.

   Спільно з головою комісії з припинення Кагарлицького об’єднаного управління Світланою Трохименко та начальником Кагарлицького відділу обслуговування громадян  Вітою Заїкою, Олена Зорка відвідала Ржищівську ОТГ,  де було проведено семінар-навчання для представників громади. На даному заході також був присутній депутат Київоблради Руслан Кузьменко.

   До складу Ржищівської об’єднаної територіальної громади увійшли:  Ржищівська міська рада та Балико-Щучинська, Гребенівська, Півецька, Яблунівська, Піївська сільські ради.

   Під час навчання було зосереджено увагу на основних положеннях законодавства з питань пенсійного забезпечення та соціального страхування. Зокрема, щодо нарахування пенсії, обчислення страхового стажу, складових отриманої пенсії після впровадження пенсійної реформи та особливостей пенсійного забезпечення різних верств населення.

   Окрему увагу Олена Зорка зосередила на тривалості страхового стажу, необхідного для обчислення пенсії. Присутнім було наголошено,  що зарахування страхового стажу має важливе значення для обчислення розміру пенсійної виплати. З 1 січня 2018 року для призначення пенсії за віком після досягнення 60-ліття потрібно мати не менше 25 років страхового стажу, а щороку вимога за цим критерієм зростатиме до 2028-го, коли необхідний страховий стаж становитиме 35 років.

   Учасникам заходу було роздано інформаційні та інструктивні  матеріали. Семінар-навчання пройшов у формі діалогу, під час якого Олена Зорка надала детальні відповіді на всі запитання присутніх.

foto3 1024x768 - Семінар-навчання у Ржищівській об’єднаній територіальній громадіfoto2 1024x768 - Семінар-навчання у Ржищівській об’єднаній територіальній громадіfoto1 1024x768 - Семінар-навчання у Ржищівській об’єднаній територіальній громаді

background Layer 1