Пропустити навігацію

Семінар-навчання у Березанській об’єднаній територіальній громаді

  3 225x300 - Семінар-навчання у Березанській об’єднаній територіальній громаді03 грудня 2018 року заступник начальника головного управління ПФУ у Київській області Олена Зорка відвідала Баришівське об’єднане управління ПФУ Київської області з робочим візитом.

  Спільно із першим заступником голови комісії з припинення Баришівського об’єднаного управління Тетяною Таран та заступником голови комісії з припинення Баришівського об’єднаного управління Інною Бодак, Олена Зорка відвідала Березанську ОТГ, де було проведено семінар-навчання для представників громади. На даному заході також були присутні: в.о. голови Березанської міської ради Руслан Хруль та керуюча справами Березанської міської ради Надія Слухай.

  До складу Березанської об’єднаної територіальної громади увійшли такі населені пункти, як: с. Недра, с. Садове, с. Лехнівка, с. Пилипче та с. Ярешки.

  Під час навчання було зосереджено увагу на основних положеннях законодавства з питань пенсійного забезпечення та соціального страхування. Зокрема, щодо нарахування пенсії, обчислення страхового стажу, складових отриманої пенсії після впровадження пенсійної реформи та особливостей пенсійного забезпечення різних верств населення.

  Окрему увагу Олена Зорка зосередила на тривалості страхового стажу, необхідного для обчислення пенсії. Присутнім було наголошено,  що зарахування страхового стажу має важливе значення для обчислення розміру пенсійної виплати. З 1 січня 2018 року для призначення пенсії за віком після досягнення 60-ліття потрібно мати не менше 25 років страхового стажу, а щороку вимога за цим критерієм зростатиме до 2028-го, коли необхідний страховий стаж становитиме 35 років.

  Також Олена Юріївна повідомила про перерахунок пенсій з 1 грудня 2018 року та зупинилась на окремих аспектах даного перерахунку.

  Учасникам заходу було роздано інформаційні та інструктивні матеріали. Семінар-навчання пройшов у формі діалогу, під час якого Олена Зорка надала детальні відповіді на всі запитання присутніх.

  Окрім того керівництвом проведено зустріч з головою благодійної організації “Фонд громади Березані” Аллою Новіковою, під час якої були обговорені питання співпраці.

  Завершальним етапом стало відвідання Центру надання адміністративних послуг Березанської міської ради.

2 1024x576 - Семінар-навчання у Березанській об’єднаній територіальній громаді1 1024x768 - Семінар-навчання у Березанській об’єднаній територіальній громаді5 1024x576 - Семінар-навчання у Березанській об’єднаній територіальній громаді4 1024x576 - Семінар-навчання у Березанській об’єднаній територіальній громаді

background Layer 1