Пропустити навігацію

Робота по погашенню заборгованості з єдиного соціального внеску триває

   На сьогодні надзвичайно актуально є проблема погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску, що є одним  із головних джерел наповнення бюджету Пенсійного фонду.

   Так, 11 березня 2019 року відбулась нарада в Києво-Святошинському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України у Київській області за участі керівників контролюючих органів Київської області., а саме:  перший заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України у Київській області Василь Верещак, начальник управління погашення боргу Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області Руслан Заєць, начальник Києво-Святошинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України у Київській області Станіслав Токар, заступник начальника Києво-Святошинського управління Головного управління Державної фіскальної служби України у Київській області Ігор Дмитрієв та начальник Києво-Святошинського райвідділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області Максим Кравчук.

   Під час наради розглянули питання щодо погашення заборгованості з єдиного соціального внеску, стан розрахунків фізичних осіб-підприємців зі сплати єдиного соціального внеску та реалізацію виконавчих документів про стягнення заборгованості з єдиного внеску.

   Василь Верещак зазначив, що на виконання доручення Прем’єр міністра України щодо наповнення бюджету Фонду вживались заходи для забезпечення в повному обсязі сталого фінансування виплати пенсій. В бюджет Пенсійного фонду області за січень-лютий 2019 року надійшло 1 млрд.331 млн. грн., що в порівнянні до відповідного періоду минулого року більше на 287 млн. грн.

   Разом з тим, з почату 2019 року борг зі сплати єдиного внеску зростав і станом на 1 березня 2019 року становить 525 млн. грн., що в порівнянні до початку року більше на 41 млн. грн., а в порівнянні до 1 лютого 2019 року менше на 7 млн. грн.

   Особлива увага була приділена стану розрахунків зі сплати єдиного внеску фізичними особами-підприємцями, що становить біля 80 %  від загального боргу по єдиному внеску.

   За результатами наради розроблені заходи щодо погашення заборгованості з єдиного внеску та легалізації заробітної плати.

 1 1024x768 - Робота по погашенню заборгованості з єдиного соціального внеску триває2 1024x768 - Робота по погашенню заборгованості з єдиного соціального внеску триває

background Layer 1