Пропустити навігацію

Зустріч з мешканцями Узинської міської  об’єднаної  територіальної громади

  4 1 1024x768 - Зустріч з мешканцями Узинської міської  об’єднаної  територіальної громади06 грудня 2018 року заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України у Київській області Олена Зорка відвідала Білоцерківське об’єднане управління ПФУ Київської області з робочим візитом.
Спільно із головою комісії з припинення Білоцерківського об’єднаного управління Костянтином Будко та заступником голови комісії з припинення Білоцерківського об’єднаного управління Оленою Голуб, Олена Зорка відвідала  Узинську міську об’єднану  територіальну  громаду,  де їх гостинно зустріла заступник Узинської міської об’єднаної територіальної громади Оксана Кравченко. В приміщенні Узинської міської ради відбулася зустріч з працівниками та мешканцями Узинської громади.

  До складу Узинскої  об’єднаної територіальної громади увійшли такі населені пункти, як: м.Узин, та такі села, як Михайлівка, Вербове, Іванівка, Мала Антонівка, Олійникова Слобода, Сухоліси, Чепеліївка, Тарасівка, Йосипівка, Павлівка, Красне, Затиша та  Василів .

  На зустрічі обговорювались питання пенсійного забезпечення та соціального страхування, зокрема, щодо нарахування пенсії, обчислення страхового стажу, складових отриманої пенсії після впровадження пенсійної реформи та особливостей пенсійного забезпечення різних верств населення.
Окрему увагу Олена Зорка зосередила на тривалості страхового стажу, необхідного для обчислення пенсії. Присутнім було наголошено, що зарахування страхового стажу має важливе значення для обчислення розміру пенсійної виплати. З 1 січня 2018 року для призначення пенсії за віком після досягнення 60-ліття потрібно мати не менше 25 років страхового стажу, а щороку вимога за цим критерієм зростатиме до 2028-го, коли необхідний страховий стаж становитиме 35 років.

  Також Олена Юріївна повідомила про перерахунок пенсій з 1 грудня 2018 року та зупинилась на окремих аспектах даного перерахунку. Особливу увагу заступник начальника головного управління приділила реєстрації громадян на Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України та ознайомила з його перевагами.

  Учасникам заходу було роздано інформаційні та інструктивні матеріали.  Діалог відбувся в теплій та дружній атмосфері, всі присутні були задоволені відповідями на запитання та  наданими консультаціями.

  Метою даного семінару є навчити працівників територіальної громади азам пенсійного законодавства, аби мати змогу надати фахову консультацію громадянам, які звертаються до них з питань пенсійного забезпечення.

  Ще більш спрощена процедура, ще більш зручна для населення, що дозволяє отримати консультацію не покидаючи околиць рідного села.

  Задля розширення меж обізнаності громадян в пенсійному законодавстві, такі заходи головне управління Пенсійного фонду України у Київській області проводить в кожній громаді. 2 1 1024x768 - Зустріч з мешканцями Узинської міської  об’єднаної  територіальної громади

3 1 1024x768 - Зустріч з мешканцями Узинської міської  об’єднаної  територіальної громади

background Layer 1