Пропустити навігацію

Зустріч в Фурсівській сільській об’єднаній територіальній громаді

Для розширення меж обізнаності громадян в пенсійному законодавстві, головне управління Пенсійного фонду України у Київській області проводить в кожній громаді семінарські заняття, на яких навчають працівників територіальної громади азам пенсійного законодавства, аби мати змогу надати фахову консультацію громадянам, які звертаються до них з питань пенсійного забезпечення.

Так, 11  грудня 2018 року заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України у Київській області Олена Зорка завітала з робочим візитом до  Білоцерківського об’єднаного  управління ПФУ Київської області.  Спільно  із заступником начальника Білоцерківського об’єднаного управління Оленою Голуб, Олена Зорка відвідали Фурсівську сільську об’єднану територіальну громаду.

 Фурсівська громада утворена 2 серпня 2017 року шляхом об’єднання Матюшівської, Трушківської, Фурсівської сільських рад Білоцерківського району та Пищиківської сільської ради Сквирського району. До її складу увійшли такі населені пункти як  с.Безугляки, с.Матюші, с.Пищики, с.Трушки, с.Фурси та с.Чмирівка і на сьогоднішній день вона налічує близько 10 тисяч населення.

В приміщенні Фурсівської сільської ради відбулася зустріч, на якій були присутні перший заступник голови Юрій Степаненко, заступник голови з питань діяльності виконавчих органів Катерина Кравцова,  старости сіл та мешканці громади ( близько 30 осіб) .

Під час зустрічі обговорювались питання пенсійного забезпечення та єдиних принципів нарахування пенсій, присутніх ознайомили зі змінами в пенсійному законодавстві України з 1 грудня 2018, надано роз’яснення про умови призначення пенсій, обчислення страхового стажу та  заробітної плати.

Також,  Олена Зорка ознайомила присутніх з системою пенсійного забезпечення в Україні та її складових, а саме: солідарною системою загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, накопичувальною системою загальнообов’язкового державного пенсійного страхування  та системою недержавного пенсійного забезпечення.

Особливу увагу  заступник начальника головного управління  звернула на  систему обслуговування громадян на базі централізованих інформаційних технологій та функціонування Веб-порталу надання електронних послуг ПФУ. Надала роз’яснення про переваги користування Веб-порталом, де кожен працівник зможе бачити суму своєї заробітної плати, а  працюючі пенсіонери – розмір своєї пенсії. Учасникам заходу було роздано інформаційні та інструктивні матеріали.

По закінченню зустрічі Олена Зорка завітала до пункту прийому громадян у с. Фурси, де також зустрілась з мешканцями громади,  надала  консультації та  відповіла на запитання.

1 2 - Зустріч в Фурсівській сільській об’єднаній територіальній громаді

background Layer 1