Пропустити навігацію

Представники органів виконавчої влади Київської області обговорили питання легалізації заробітної плати

  09.01.2019 в Київській обласній державній адміністрації під головуванням заступника голови облдержадміністрації В’ячеслава Кучера відбулась спільна нарада органів виконавчої влади  Київської області.

  Зокрема були присутні: начальник головного управління Пенсійного фонду України в Київській області Василь Фатхутдінов, заступник начальника фінансово-економічного управління Пенсійного фонду Київщини Оксана Антошко, заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Київській області Олександр Вольф, радник начальника Головного управління Державної фіскальної служби України у Київській області Ігор Орленко, перший заступник начальника Головного управління Держпраці у Київській області Владислав Андрієнко.

  Під час наради присутні обговорили питання погашення заборгованості до Пенсійного фонду, легалізації заробітної плати, виконання планових показників за 2018 рік.

  Василь Фатхутдінов зазначив: «Результативністю таких спільних заходів у 2018 році стало зменшення кількості застрахованих осіб, яким нараховувалась заробітна плата менше мінімальної, на 12 тис. осіб, а також збільшилась кількість застрахованих осіб на 24 тис.». Також повідомив, що протягом 2018 року профінансовано та вчасно виплачено пенсій на 17 млрд. 400 млн. грн., що в порівнянні до 2017 року більше на 3 млрд. 400  млн. грн. В середньому в день виплачувалось більше 70 млн. грн., в місяць – 1 млрд. 500 млн. грн.

  4 січня розпочато виплату пенсій за поточний місяць, в тому числі військовослужбовцям. За 4-8 число вже профінансовано 116 млн. грн. У зв’язку з перерахунком пенсій з 1 січня, потреба на січень на виплату пенсій зросте на 200 млн. грн. і становитиме 1 млрд. 700 млн. грн.

  За 2018 рік працівниками Пенсійного фонду Київщини поінформовано понад 62 тис. фізичних осіб-підприємців щодо не зарахування страхового стажу за умови наявності заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування.

   За результатами наради намічено ряд заходів щодо подальшої спільної роботи в заданому напрямку.

1 - Представники органів виконавчої влади Київської області обговорили питання легалізації заробітної плати

background Layer 1