Пропустити навігацію

Засідання колегії головного управління Пенсійного фонду України у Київській області за підсумками роботи у І півріччі 2018 року

DSC 0575 1 1024x514 - Засідання колегії головного управління Пенсійного фонду України у Київській області за підсумками роботи у І півріччі 2018 року26 липня 2018 року на базі приватного акціонерного товариства “Агрофорт” відбулось засідання колегії головного управління Пенсійного фонду України у Київській області щодо підсумків роботи в І півріччі під головуванням начальника головного управління Василя Фатхутдінова.
До участі в нараді було запрошено першого заступника начальника Головного управління Держпраці у Київській області Владислава Андрієнка, першого заступника начальника Головного територіального управління юстиції у Київській області Андрія Круця, начальника відділу контрольно-перевірочної роботи юридичних осіб головного управління Державної фіскальної служби України у Київській області Володимира Кравцова, голову Київської обласної організації ветеранів України Миколи Томашова, голову Кагарлицької районної державної адміністрації Романа Коваленка, голову Кагарлицької районної ради Івана Семцова, директора приватного акціонерного товариства “Агрофорт” Людмилу Онуку, керівників структурних підрозділів головного управління та начальників підпорядкованих управлінь Пенсійного фонду України Київської області.
ПрАТ «Агрофорт», основним видом діяльності якого є вирощування зернових культур, справно сплачує податки та зарплати працівникам. Зараз на підприємстві працює 365 працівників, середня заробітна плата яких становить близько 14 тисяч гривень. Завдяки сплаті єдиного соціального внеску підприємством, щомісячно до Державного бюджету надходить близько 1 мільйона гривень. Порівняно з минулим роком, показники середньої заробітної плати та сплати ЄСВ зросли вдвічі.
На початку засідання Василь Фатхутдінов проінформував присутніх про виконання основних пріоритетів діяльності головного управління Пенсійного фонду України у Київській області у І півріччі 2018 року. Перш за все було наголошено, що основне завдання Фонду – своєчасне призначення, перерахунки та виплата пенсій – в області виконане.
Загальні видатки у І півріччі 2018 року склали понад 8 з половиною мільярдів гривень, що на 30% більше, ніж минулого року. Ця сума включає в себе також виплати перерахованих пенсій військовослужбовцям, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 103. Понад 30 мільйонів гривень було спрямовано на оплату послуг національного оператора поштового зв’язку з виплати та доставки пенсій та грошової допомоги.
Власних коштів до бюджету надійшло понад 4 з половиною мільярди гривень. Порівняно з відповідним періодом минулого року власні доходи зросли на 37 %, що пов’язано із зростанням темпів росту фонду оплати праці, розміру мінімальної заробітної плати, легалізацією заробітної плати.
Відповідно до порядку денного, про актуальні питання пенсійного забезпечення доповіла заступник начальника головного управління Олена Зорка, яка в свою чергу зазначила, що в головному управлінні Пенсійного фонду України Київської області на обліку перебуває понад 557 тисяч пенсіонерів, в тому числі 27 тисяч колишніх військовослужбовців та працівників органів внутрішніх справ. Середній розмір пенсії по області становить 2 597,75 гривень. Наголосила на необхідності здійснення щоденного контролю за формуванням потреби в коштах на виплату пенсій та грошової допомоги шляхом проведення аналізу її складових.
Як повідомила заступник начальника фінансово-економічного управління – начальник відділу забезпечення наповнення бюджету Оксана Антошко, питання легалізації трудових відносин залишається одним із пріоритетних в роботі Пенсійного фонду, саме тому з метою забезпечення захисту прав застрахованих осіб роз’яснювальною роботою необхідно охопити всіх фізичних осіб. Забезпечити індивідуальне інформування фізичних осіб-підприємців щодо заборгованості за сплати єдиного соціального внеску, обов’язкової сплати зобов’язань та застрахованих осіб щодо сплати роботодавцями єдиного соціального внеску та зарахування страхового стажу.
Про основні завдання щодо виконання органами Пенсійного фонду України Київської області Стратегії модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14.09.2016 № 672-р, в частині реалізації єдиних стандартів і технологій обслуговування громадян доповіла начальник управління інформаційних систем та електронних реєстрів головного управління Тетяна Петровська. Особливу увагу звернула на проведенні інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо доступу громадян до сервісів дистанційного обслуговування. Також наголосила, що в області напрацьований позитивний досвід по залученню громадян до користування послугами Веб-порталу Пенсійного фонду України (зареєстровано понад 365 тисяч осіб), активно застосовується технологія інформування осіб за допомогою СМС-повідомлень (залучено понад 5 тисяч осіб).
Заключне питання порядку денного, що стосується стану реалізації органами Пенсійного фонду України Київської області Стратегії розвитку комунікацій Пенсійного фонду України, затвердженої постановою правління Пенсійного фонду України від 02.02.2016 № 1-2 розкрив начальник управління персоналу та організаційно-інформаційної роботи Сергій Навроцький. Було зазначено, що відповідно до Стратегії розвитку комунікацій фахівці Фонду проводять різного роду інформаційні заходи, спрямовані на конкретні цільові аудиторії (пенсіонерів, працююче та непрацююче населення, молодь): виїзні прийоми, зустрічі з трудовими колективами, ветеранськими й громадськими організаціями, учнівською молоддю та студентами, лекції для безробітних.
Підсумовуючи результати засідання, начальник головного управління Василь Фатхутдінов запевнив присутніх, що органами Пенсійного фонду області і надалі будуть докладатись максимальні зусилля для покращення своєї роботи та впровадження політики держави щодо своєчасної виплати пенсій, наближення послуг до громадян, відкритої та прозорої діяльності. Наголосив на неухильному виконані вимог щодо забезпечення в повному обсязі фінансування та виплати пенсій, щоденному контролі за потребою в коштах на виплату пенсій, розробці спільно з органами Державної фіскальної служби графіків надходження єдиного соціального внеску та контролю за їх дотриманням.

DSC 0558 1024x683 - Засідання колегії головного управління Пенсійного фонду України у Київській області за підсумками роботи у І півріччі 2018 року

background Layer 1