Пропустити навігацію

Семінар-навчання у Ковалівській сільській об’єднаній територіальній громаді

1 - Семінар-навчання у Ковалівській сільській об’єднаній територіальній громаді

27 березня 2019 року заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України у Київській області Олена Зорка спільно з головою комісії з припинення Васильківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області Ганною Проскурньою та за участі сільського голови Ковалівської ОТГ Раїси Клюковської провели семінар-навчання для працівників Ковалівської міської об’єднаної територіальної громади.

  До складу Ковалівської об’єднаної територіальної громади увійшли такі сільські ради, як: Ковалівська, Вінницько-Ставська, Мар’янівська, Пологівська, Пшеничненська, Устимівська, Кищинська, Паляничинська та Червоненська.

  Населення Ковалівської ОТГ становить майже 9 тис. осіб, серед яких 2,4 тис. осіб – пенсіонери.

  З огляду на це фахівці Пенсійного фонду Київщини ініціюють проведення семінарів, метою яких є ознайомити  та навчити працівників територіальної громади основам пенсійного законодавства, аби мати змогу надати первинну консультацію місцевим мешканцям.

  Відтак, Олена Зорка зосередила увагу присутніх на питанні пенсійного забезпечення, зокрема, щодо нарахування пенсії, обчислення страхового стажу, ск

ладових отриманої пенсії після впровадження пенсійної реформи та особливостей пенсійного забезпечення різних верств населення. 

  Окрему увагу Олена Зорка приділи

ла перерахунку пенсій з 1 березня 2019 року та зупинилась на окремих аспектах даного перерахунку.

  Також акцентувала увагу на тривалості страхового стажу, необхідного для обчислення пенсії. Присутнім було наголошено, що зарахування страхового стажу має важливе значення не лише для обчислення розміру пенсійної виплати, а і для визначення права на пенсію.

  Окрім того, заступник началь

ника головного управління розкрила питання виплати органами Пенсійного фонду коштів для розрахунків за комунальні послуги безпосередньо одержувачам субсидій.

  На завершення кожен бажаючий мав змогу отримати індивідуальні консультації.

  Нагадаємо, що такі заходи головне управління Пенсійного фонду України у Київській області проводить в кожній громаді, задля розширення меж обізнаності громадян в пенсійному законодавстві.

IMG 1b90b785f68df1a832832f8ecad0b71c V 614x1024 - Семінар-навчання у Ковалівській сільській об’єднаній територіальній громадіIMG ac6246dfbcbe77ec8f9c3e117ba7ac30 V 1024x614 - Семінар-навчання у Ковалівській сільській об’єднаній територіальній громаді

background Layer 1