Пропустити навігацію

Про підсумки роботи за І квартал 2019 року

  18 квітня 2019 року в м. Чорнобиль відбулося виїзне засідання колегії головного управління Пенсійного фонду України у Київській області за підсумками роботи у І кварталі 2019 року.

  В роботі колегії взяли участь: заступник голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко, заступник голови Київської обласної державної адміністрації В’ячеслав Кучер, депутат Київської обласної ради, голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, соціального захисту населення та пенсіонерів Наталія Бігарі, директор Департаменту моніторингу соціальних прав Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Світлана Глущенко, директор департаменту соціального захисту населення Київської обласної державної адміністрації Ігор Мещан, Голова Київської обласної ради професійних спілок Валентин Кононенко, перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Київській області Андрій Круць, перший заступник начальника Головного управління Держпраці у Київській області Владислав Андрієнко, директор філії Київської міської дирекції ПАТ «Укрпошта» Валентин Олещенко, в.о. Генерального директора, голова комісії з реорганізації державного спеціалізованого підприємства «Чорнобильський спецкомбінат» Володимир Калачик та начальник сектору Державного агентства України з управління зоною відчуження Олександр Гавриденко.

  Перед початком засідання учасники заходу ознайомилися з роботою пункту прийому громадян, який функціонує в приміщенні Державного спеціалізованого підприємства «Чорнобильський спецкомбінат» в м. Чорнобиль по вулиці Радянська, 70. Відкриття цього пункту саме в зоні відчуження є невипадковим, оскільки тут працює понад 10 тис. осіб з різних регіонів, які мають змогу отримати висококваліфіковану консультацію з питань пенсійного забезпечення. Начальник Вишгородського об’єднаного управління Оксана Тарасенко ознайомила всіх з організацією роботи прийому в цьому пункті.

  На початку колегії начальник головного управління Василь Фатхутдінов зауважив, що вперше головне управління Пенсійного фонду України у Київській області підводить підсумки роботи в зоні відчуження, що припадає на 33 роковину від дня Чорнобильської катастрофи.

  На колегії були підведені підсумки роботи за І квартал 2019 року щодо: виконання бюджету; реалізації державної політики з питань пенсійного забезпечення та завдань, покладених на органи Фонду Київщини; стану впровадження Стандартів обслуговування громадян, які започатковані за дорученням Пенсійного фонду України.

  Під час доповіді Василь Гайнулович зазначив, що на обліку в головному управлінні перебуває понад 560 тис. пенсіонерів, середній розмір пенсії в області становить 2 935,40 грн. В порівнянні з першим кварталом 2018 року він збільшився на 402,70 грн.

  Протягом І кварталу 2019 року відбулось 2 перерахунки пенсій цивільним пенсіонерам та 1 – пенсіонерам-військовослужбовцям.

  Найбільш соціально-значимою подією першого кварталу поточного року стало прийняття постанови Кабінету Міністрів України від 6 лютого 2019 року №62 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», відповідно до якої проведено монетизацію субсидій. «Забезпечено виплату майже 121 тис. субсидіантів на суму – 221,9 млн. грн. Робота проведена своєчасно, без зауважень з боку субсидіантів»,- зазначив Василь Гайнулович.

  Очільник зауважив, що одним із найголовніших питань, які потребують вирішення – це погашення заборгованості по платежах, особливо тих, що впливають на розмір страхових виплат.

  По іншому питанню порядку денного доповіла заступник начальника головного управління Галина Колошмай.

  Галина Володимирівна звернула увагу, що на сьогодні в області прийом громадян здійснюється щоденно у 36 відділах обслуговування громадян, 76 пунктах прийому громадян та 57 агентських пунктах.

  «Велика територія Київської області потребує створення додаткових місць обслуговування громадян, для зменшення соціальної напруги під час пенсійних реформ та з метою обізнаності громадян в пенсійному забезпеченні», – зауважила Галина Колошмай.

  Кожному із запроршених керівник головного управління надав слово.

  Так, Андрій Круць зауважив на тому, що у Київській області проводиться широка роз’яснювальна робота. Але для того, щоб попередити звернення осіб до судових інстанцій, необхідно проводити ще більшу інформкампанію.

  Владислав Андрієнко повідомив, що завдяки інформації, що надають органи Пенсійного фонду, проводяться певні перевірки інспекторами праці щодо легального працевлаштування громадян.

  Світлана Глущенко відмітила, що жодних нарікань від громадян про порушення прав людини щодо несвоєчасного отримання відповіді на звернення громадян, в частині пенсійного забезпечення, на адресу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини не надходило.

  В свою чергу Наталія Бігарі та В’ячеслав Кучер подякували за плідну співпрацю та відзначили високий рівень та індивідуальний підхід в роботі, а також завзятість працівників Фонду, що варто наслідування деяким органам державної влади.

  Окрім того, В’ячеслав Анатолійович вручив подяки голови Київської обласної державної адміністрації Олександра Терещука, за позитивні результати в роботі: начальнику управління внутрішнього аудиту та фінансового контролю головного управління Галині Чопик, начальнику управління персоналу та організаційно-інформаційної роботи головного управління Сергію Навроцькому, начальнику Києво-Святошинського об’єднаного управління Станіславу Токарю та начальнику Обухівського об’єднаного управління Наталії Василишиній.

  Підсумовуючи, заступник голови правління Фонду Ірина Ковпашко зосередила увагу щодо особливого ставлення до осіб з обмеженими можливостями та шляхів їх спілкування з працівниками Фонду. Ірина Ковпашко зауважила, що реалії сьогодення вимагають більшої віддачі від працівників Фонду і реорганізація, що наразі відбувається, має на меті не скоротити персонал, а налагодити інший, більш якісніший, підхід до обслуговування громадян.

  Також, учасники заходу долучились до покладання квітів до пам’ятного меморіалу «Тим, хто врятував світ».

1 2 1024x683 - Про підсумки роботи за І квартал 2019 року2 1 1024x683 - Про підсумки роботи за І квартал 2019 року3 1024x683 - Про підсумки роботи за І квартал 2019 року

DSC 0269 - Про підсумки роботи за І квартал 2019 року

DSC 0203 300x200 - Про підсумки роботи за І квартал 2019 рокуDSC 0204 300x200 - Про підсумки роботи за І квартал 2019 року   DSC 0212 300x200 - Про підсумки роботи за І квартал 2019 рокуDSC 0224 300x200 - Про підсумки роботи за І квартал 2019 рокуDSC 0227 300x200 - Про підсумки роботи за І квартал 2019 рокуDSC 0228 300x200 - Про підсумки роботи за І квартал 2019 рокуDSC 0233 300x200 - Про підсумки роботи за І квартал 2019 рокуDSC 0241 300x200 - Про підсумки роботи за І квартал 2019 рокуDSC 0244 300x200 - Про підсумки роботи за І квартал 2019 року    

DSC 0250 300x200 - Про підсумки роботи за І квартал 2019 року

 

background Layer 1