Пропустити навігацію

Семінар з інспекторами праці міських рад міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад

  В рамках співпраці головного управління Пенсійного фонду України у Київській області та Головного управління Держпраці у Київській області 13 лютого 2019 відбувся черговий семінар з інспекторами праці міських рад міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад за участю першого заступника начальника головного управління Пенсійного фонду України у Київській області Василя Верещака, першого заступника начальника Головного управління Держпраці у Київській області Владислава Андрієнка, начальника управління з питань праці Головного управління Держпраці у Київській області Валентина Шаботинського, заступника начальника управління з питань праці Головного управління Держпраці у Київській області Лариси Звірич, головного державного інспектора відділу з питань додержання законодавства застрахованих осіб, працевлаштування інвалідів, з питань дитячої праці та інших нормативно-правових актів управління з питань праці Головного управління Держпраці у Київській області Ірини Євтушенко.
На нараді Василь Верещак звернув увагу на важливість офіційного працевлаштування як для працівників, так і роботодавців та наголосив на необхідності спільно з територіальними управліннями Пенсійного фонду України продовжувати інформаційно-роз’яснювальну роботу в цьому напрямку.
Було відмічено позитивну динаміку в детінізації заробітної плати завдяки проведеним спільним заходам. Зокрема, за 2018 рік чисельність осіб, які отримували заробітну плату менше мінімальної зменшилась майже у 2 рази.
Василь Миколайович звернув увагу на деякі аспекти щодо виявлення ознак нелегального працевлаштування, на обмін інформацією між інспекторами праці і територіальними управліннями Пенсійного фонду України та активізацію роботи комісій з питань легалізації, особливо в окремих територіальних громадах. Основним завданням співпраці є підвищення рівня соціальної свідомості страхувальників та найманих працівників.
За результатами наради було надано ряд рекомендацій інспекторам праці щодо проведення заходів по легалізації трудових відносин.

DSC 0717 - Семінар з інспекторами праці міських рад міст обласного значення та об’єднаних територіальних громадDSC 0722 1024x683 - Семінар з інспекторами праці міських рад міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад

background Layer 1