Пропустити навігацію

Семінар-нарада у Миронівській міській об’єднаній територіальній громаді

  15 лютого 2019 року заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України у Київській області Олена Зорка спільно з головою комісії з припинення Кагарлицького об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області Світланою Трохименко та за участі заступника голови Миронівської ОТГ Олександра Шпиля провели семінар-нараду для працівників Миронівської міської об’єднаної територіальної громади.

  До складу Миронівської ОТГ увійшли Миронівська міська рада (м. Миронівка, с. Нова Олександрівка), Центральненська (с. Центральне, с. Андріївка, с. Нова Миронівка, с. П’ятихатка) та Яхнівська (с. Яхни, с. Микитяни) сільські ради.

  Населення Миронівської ОТГ становить понад 14 тис. осіб, серед яких 5,4 тис. осіб – пенсіонери.

  З огляду на це фахівці Пенсійного фонду Київщини ініціюють проведення семінарів, метою яких є ознайомити працівників територіальної громади з основами пенсійного законодавства, аби мати змогу надати первинну консультацію місцевим мешканцям.

  Відтак, Олена Зорка зосередила увагу присутніх на питанні пенсійного забезпечення, зокрема, щодо нарахування пенсії, обчислення страхового стажу, складових отриманої пенсії після впровадження пенсійної реформи та особливостей пенсійного забезпечення різних верств населення.

  Окремо зупинилась на тривалості страхового стажу, необхідного для обчислення пенсії. Присутнім було наголошено, що зарахування страхового стажу має важливе значення не лише для обчислення розміру пенсійної виплати, а і для визначення права на пенсію.

  Також Олена Юріївна повідомила про перерахунки пенсій, які останнім часом проведені органами Пенсійного фонду України, зокрема, про перерахунок пенсій з  01.12.2018 та з 01.01.2019, а також про підготовчий процес та механізм проведення перерахунку з 01.03.2019.

  Окрім того, заступник начальника головного управління зупинилась на питанні виплати органами Пенсійного фонду коштів для розрахунків за комунальні послуги безпосередньо одержувачам субсидій.

  На завершення кожен бажаючий мав змогу отримати індивідуальні консультації.

  Нагадаємо, що такі заходи головне управління Пенсійного фонду України у Київській області проводить в кожній громаді, задля розширення меж обізнаності громадян в пенсійному законодавстві.

DSC 0285 1024x576 - Семінар-нарада у Миронівській міській об’єднаній територіальній громаді

DSC 0292 1024x576 - Семінар-нарада у Миронівській міській об’єднаній територіальній громаді

background Layer 1