Пропустити навігацію

Робоча нарада керівників галузевих профспілок Київщини

Сьогодні, 28 листопада 2019 року в приміщенні Київської обласної ради профспілок відбулася робоча нарада під головуванням очільника Валентина Кононенка за участі керівників галузевих профспілок Київщини та першого заступника начальника Головного управління Пенсійного фонду України Василя Верещака, який в своєму виступі відзначив ефективну співпрацю Головного управління з профспілками та висвітлив питання наповнення бюджету Пенсійного фонду і легальної зайнятості населення.

Соціальне партнерство відіграє неабияку роль у діяльності Пенсійного фонду. Протягом останніх років профспілки брали активну участь у впровадженні пенсійної реформи в частині відстоювання інтересів застрахованих осіб.

Найактуальнішими питаннями на сьогодні є наповнення бюджету Пенсійного фонду України та погашення заборгованості по страхових внесках і пільгових пенсіях. Забезпеченність власними коштами складає

45 %. На цей показник значно впливає заборгованість.  Станом на 01.11.2019 року борг по платежах, які адмініструє Пенсійний фонд, становить понад 214 млн. грн. (в т.ч. 193,2 млн. грн. – по відшкодуванню пільгових пенсій),  а заборгованість по сплаті єдиного соціального внеску по області складає 622,0 млн. грн. Майже в кожній галузі є боржники. Василь Миколайович звернувся до представників галузевих профспілок з проханням всебічного сприяння у погашенні заборгованості.

В ході наради розглянуто проект закону щодо удосконалення функціонування системи загальнообов’язкового державного соціального страхування. Проектом пропонується відшкодування пільгової пенсії сплатою підвищеного розміру ЄСВ для тих підприємств і тих робочих місць, де є шкідливі умови праці. Проектом закону передбачено збільшення ЄСВ за списком № 1 на 15% і за списком № 2 на 7%.

Василь Верещак також озвучив стан легальної зайнятості населення Київщини та результати співпраці з органами Держпраці та іншими соціальними партнерами.

За результатами наради прийняті відповідні рішення стосовно наповнення бюджету Пенсійного фонду та легальної зайнятості населення.

IMG 7d73c3747172ba86cd7694986c652cce V - Робоча нарада керівників галузевих профспілок Київщини

IMG eb503642b3d20b7b135237c3740dea23 V - Робоча нарада керівників галузевих профспілок Київщини

background Layer 1