Пропустити навігацію

Зустріч з учнями Миронівського акедічного ліцею №2

   09.12.2019 начальник Миронівського відділу обслуговування громадян Катерина Раченко провела зустріч з унями Миронівського акедічного ліцею №2 Миронівської міської ради Київської області.

   Керівник відділу ознайомила учнів з основами пенсійного законодавства, адже, ця інформація стане у нагоді і допоможе зробити правильний вибір при працевлаштуванні у майбутньому.
   Проходять дні, минають роки і настає час, коли громадяни досягають пенсійного віку, оформлюють пенсію і лише тоді, замислюються над її малим розміром. Тож, фахівець наголосила, що розмір пенсії залежить від стражу роботи, в т. ч. страхового, за який сплачено внески до Пенсійного фонду, а також від розміру заробітної плати.
   Тож, про пенсію потрібно дбати заздалегідь, і в цьому помічниками стануть сучасні онлайнсервіси Пенсійного фонду, такі як вебпортал електронних послуг та смс-інформування, за допомогою яких громадяни мають можливість контролювати роботодавцем дотримання норм чинного законодавства в частині відображення у звітності нарахованої заробітної плати, сплати страхових внесків, перегляд інформації щодо наявного страхового стажу та інформації з власної пенсійної справи.
   Окрім того було обговорено питання запровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, яка надасть можливість сформувати індивідуальні накопичення громадян та прийняти участь у формуванні майбутньої пенсії.
   Наприкінці виступу було надано вичерпні відповіді на всі запитання та організовано флешмоб з учнями школи.

IMG 3952 - Зустріч з учнями Миронівського акедічного ліцею №2IMG 3949 - Зустріч з учнями Миронівського акедічного ліцею №2

background Layer 1