Пропустити навігацію

Виїзний прийом в Софіївській-Борщагівській навчально-виховного комплексу

    12 грудня 2019 року головний спеціаліст відділу з питань перерахунків пенсій №15 управління застосування пенсійного законодавства Ірина Соснович провела зустріч з викладацьким складом Софіївсько-Борщагівського навчально-виховного комплексу «Спеціалізована ЗОШ І-ІІІ ступенів – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» та учнями 10-11 класів.

Під час зустрічі колектив закладу ознайомлено з умовами призначення та проведення перерахунків пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»; про вплив тривалості страхового стажу та отримуваної заробітної плати на розмір пенсії. Детально розглянуто питання щодо призначення пенсії за вислугу років, призначення грошової допомоги згідно п. 7 1 розділу ХV Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та порядок звернення до органів Пенсійного фонду України.

 Представник Пенсійного фонду розповіла про сучасні електронні сервіси Пенсійного фонду України, зокрема звернення за призначенням пенсії в «один дотик» через вебпортал електронних послуг Фонду, СМС-інформування, мобільний додаток «Пенсійний фонд».

 Також учнів школи проінформовано про негативні наслідки отримання заробітної плати «у конвертах» та неофіційне працевлаштування, оскільки право виходу на пенсію залежить від тривалості страхового стажу.

 На численні запитання присутніх надано вичерпні відповіді та роздано інформаційні буклети. IMG 096d7f4d3ea87771570db23a149c4687 V - Виїзний прийом в Софіївській-Борщагівській навчально-виховного комплексу

background Layer 1