Пропустити навігацію

Заходи до Всеукраїнського тижня права

В рамках проведення Всеукраїнського тижня права, започаткованого у 2008 році з нагоди 60-ї річниці проголошення Генеральною Асамблеєю ООН Загальної декларації прав людини, фахівцями Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області проведено низку заходів.
Представники Переяслав-Хмельницького сервісного центру: головний спеціаліст-юрисконсульт відділу організації правової роботи юридичного управління Анастасія Ткачук та головний спеціаліст-юрисконсульт відділу представництва в судах та інших органах № 4 юридичного управління Артур Шпанюк, провели заняття для учнів 10-11 класів на тему: «Права людини», з урахуванням діяльності Фонду Київської області. Учні ознайомилися з такими термінами як страховий стаж, мінімальна заробітна плата та мінімальний страховий внесок, дізналися з чого формується пенсія, як впливає легальна зайнятість на розрахунок пенсійної виплати та до яких наслідків може привести неофіційне працевлаштування.

1 2 - Заходи до Всеукраїнського тижня права

Заступник начальника відділу представництва інтересів в судах та інших державних органах № 3 юридичного управління Анна Дерюгіна разом з начальником відділу «Фастівське бюро правової допомоги» Світланою Павленко провели лекції на тему: «Права людини», для студентів Фастівського автомобільно-дорожнього технікуму та школярів ЗОШ № 1 м. Фастова, на яких обговорювалися питання особливостей українського законодавства та механізми захисту прав людини.

2 1 - Заходи до Всеукраїнського тижня права3 1 - Заходи до Всеукраїнського тижня права4 1 - Заходи до Всеукраїнського тижня праваНа Обухівському Ринку «Піщана», за участі головного спеціаліста – юрисконсульта відділу представництва інтересів в судах та інших органах № 2 юридичного управління Надії Щербак, головних спеціалістів відділу забезпечення наповнення бюджету № 3 ГУ ПФУ у Київській області Валентини Глузд та Юлії Кушнір, проведено роз’яснювальну роботу серед суб’єктів підприємницької діяльності про трудові, соціальні, культурні, економічні та інші права працівників, принцип недискримінації, обов’язок поважати та не порушувати права інших, з метою підвищення загального рівна правової культури та обізнаності.

5 - Заходи до Всеукраїнського тижня права

Начальник Славутицького відділу обслуговування громадян Надія Баглай, за участю начальника відділу з питань перерахунків пенсій № 22 Вікторії Волкович та головного спеціаліста – юрисконсульта відділу представництва інтересів в судах та інших органах № 4 Вікторії Масан, в рамках проведення тижня права та з метою ознайомлення громадян з основними напрямками діяльності Пенсійного фонду України провели для жителів міста «День відкритих дверей». Працівники Пенсійного фонду ознайомили відвідувачів зі змінами у пенсійному законодавстві, специфікою роботи та основними напрямками роботи Фонду, з можливостями дистанційного обслуговування громадян за допомогою вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України, перевагами отримання легальних доходів, особливостей перерахунку пенсії з 01 грудня 2019 року.
Протягом тижня проведено 5 лекцій для учнівської молоді Славутицьких загальноосвітніх шкіл № 2, № 3, № 4 та Славутицького ліцею, за такими темами: «Про що говорить Конституція України», «Права та обов’язки дитини», «Стоп булінг: дружити, а не бити», «Твої права, обов’язки і відповідальність», «Стоп булінг: мій світ без насильства», «Вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України», «Як захистити права і свободи від порушень і протиправних досягань», «Знайте свої права, але не забувай про обов’язки та відповідальність», «Стоп булінг: поняття, ознаки, види, запобігання, протидія, наслідки та відповідальність», «Правовий статус неповнолітніх в системі основних прав, свобод та обов’язків людини і громадянина», «Чи думаємо ми про пенсію коли молоді?», «Молодість і пенсія – як на долоні!», «Переваги офіційного працевлаштування та наслідки одержання заробітної плати «в конверті», «Зарплата «в конверті» – вигода чи небезпека?».
Під час лекцій присутніми переглянуто відеоролики: «Стоп булінг», «Вебпортал електронних послуг».
Проведено зустрічі у трудових колективах Міського методичного центру управління освіти і науки та Комунального закладу Славутицького міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. До зустрічі залучено головного спеціаліста Славутицького відділу обслуговування громадян (сервісний центр) управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області Катерину Данильчик. Серед працівників-колег трудового колективу проведено навчання на тему: «Мобінг на роботі».

6 - Заходи до Всеукраїнського тижня права7 - Заходи до Всеукраїнського тижня права8 - Заходи до Всеукраїнського тижня права9 - Заходи до Всеукраїнського тижня права10 - Заходи до Всеукраїнського тижня права11 - Заходи до Всеукраїнського тижня права12 - Заходи до Всеукраїнського тижня права13 - Заходи до Всеукраїнського тижня права14 - Заходи до Всеукраїнського тижня права15 - Заходи до Всеукраїнського тижня права

У Києво-Святошинському, Васильківському відділах обслуговування громадян, Тетіївській міській раді та с. Бурківці в рамках Всеукраїнського тижня права проведені “Дні відкритих дверей”, під час яких розглядалися питання реалізації та захисту прав людини, нововведення українського законодавства в контексті пенсійного забезпечення.

17 - Заходи до Всеукраїнського тижня права

16 - Заходи до Всеукраїнського тижня права  18 - Заходи до Всеукраїнського тижня права

 

background Layer 1