Пропустити навігацію

Електронні послуги Пенсійного фонду України

1 2 - Електронні послуги Пенсійного фонду України

Відбулась пресконференція Пенсійного фонду України, за участі 11 регіональних Фондів, серед яких і Головне управління ПФУ у Київській області.

Голова правління ПФУ Євгеній Капінус презентував електронні послуги Фонду:

  • Пенсійний калькулятор;
  • Електронна трудова книжка;
  • Автоматичне призначення пенсії;
  • Мобільний застосунок «Пенсійний фонд».

«Запроваджені карантинні заходи обмежують переміщення громадян і Пенсійний фонд подбав про те, аби кожен зміг отримати будь-які послуги Пенсійного фонду через вебпортал» – наголосив Євгеній Валерійович.

 

Київська область активно долучається до впровадження електронних сервісів Пенсійного фонду України.

Кількість зареєстрованих користувачів вебпорталу Пенсійного фонду постійно зростає і вже на сьогодні по Київській областістановить понад 421 тисячу осіб, а це 24 % від загальної кількості населення області. 5 - Електронні послуги Пенсійного фонду України

 Від червня 2020 року на автоматичне призначення пенсій по Київській області зареєстровано 267 заяв. 

6 - Електронні послуги Пенсійного фонду України

Задля організації роботи по скануванню трудових книжок сформовано списки громадян перед пенсійного віку, в рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи страхувальникам Київської області надіслано 1122 листи.

         На сьогодні по області зареєстровано 7474 звернення. Оцифровано 7044 (або 94 %) скан-копій трудових книжок. Звертаються як самі застраховані особи так і роботодавці. І хоча ще немає Закону про оцифрування трудових книжок, на даний час роботодавці добровільно, незалежно від форми власності, долучаються до даного сервісу. Служба персоналу направляє для оцифрування скани трудових книжок, що значно спрощує процес призначення пенсії.

        Станом на 15 вересня поточного року до сервісу «Скан-копія трудових книжок» долучилось 5159 страхувальників Київської області , або 16 % від загальної кількості страхувальників Київської області, які ведуть діяльність.

8 - Електронні послуги Пенсійного фонду України7 - Електронні послуги Пенсійного фонду України

background Layer 1