Пропустити навігацію

Семінар-навчання управління контрольно-перевірочної роботи за попередніми підсумками діяльності в 2020 році

28 грудня ц.р. відбувся семінар-навчання управління контрольно-перевірочної роботи (далі – Управління) за попередніми підсумками діяльності в 2020 році за участю начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області Василя Фатхутдінова.

Управління є одним з наймолодших структурних підрозділів Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області (далі – Головне управління), адже бере початок своєї роботи з 2019 року. Проте сама контрольно-перевірочна робота (далі – КПР) проводиться на рівні Головного управління з 31.03.2017, коли до складу управління внутрішнього аудиту та фінансового контролю увійшли 5 секторів КПР та сектор організації та координації КПР.

Основними завданнями Управління є: контроль за додержанням суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування; контроль за цільовим використанням коштів з боку установ, уповноважених на здійснення доставки та виплати пенсій тощо; забезпечення справедливості в підході до визначення прав осіб на призначення (перерахунок) пенсії та її розмір; захист прав застрахованих осіб в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

З цією метою Управлінням за рік, що минає, проведено понад 9,3 тис. контрольних заходів різних типів та напрямків, за результатами яких попереджено 2,3 тис. випадків надання недостовірних документів для обчислення пенсій; виправлено помилкові відомості, подані страхувальниками до Державного реєстру, про 2,8 тис. застрахованих осіб, чим забезпечено їхні права на цілий ряд соціальних виплат, що здійснюються державними фондами в рамках системи загальнообов’язкового державного соціального страхування; виявлено 102 порушення у плані використання коштів Фонду з боку уповноважених установ; донараховано 23,1 тис. грн. збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих господарських операцій.

В ході семінару-навчання відбулось обговорення нового порядку підготовки розпорядчих документів, пов’язаних з проведенням перевірок, в рамках роботи електронного документообігу.

На завершення до присутніх звернувся керівник Головного управління, який дав в цілому позитивну оцінку роботі Управління та наголосив на подальшому безумовному забезпеченні її ефективності та чіткій відповідності чинному законодавству. За підсумками року ряд працівників, які продемонстрували наполегливу працю, були відзначені Почесними грамотами та Подяками Київської обласної державної адміністрації та Київської обласної ради.   

7 - Семінар-навчання управління контрольно-перевірочної роботи за попередніми підсумками діяльності в 2020 році

1 6 - Семінар-навчання управління контрольно-перевірочної роботи за попередніми підсумками діяльності в 2020 році

2 3 - Семінар-навчання управління контрольно-перевірочної роботи за попередніми підсумками діяльності в 2020 році

3 2 e1609165729599 - Семінар-навчання управління контрольно-перевірочної роботи за попередніми підсумками діяльності в 2020 році

6 e1609165819706 - Семінар-навчання управління контрольно-перевірочної роботи за попередніми підсумками діяльності в 2020 році

5 - Семінар-навчання управління контрольно-перевірочної роботи за попередніми підсумками діяльності в 2020 році

 

 

background Layer 1