Пропустити навігацію

Легалізація трудових відносин – один з пріоритетних напрямків роботи Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області!

Незважаючи на проведену масштабну інформаційно-роз’яснювальну кампанію щодо неприпустимості допущення до роботи працівників без оформлення трудових відносин, у минулому році не було досягнуто запланованих темпів росту фонду оплати праці та надходження єдиного соціального внеску (далі – ЄСВ). Планове завдання по надходженню частки ЄСВ у 2020 році Головним управлінням виконано  на 88,6%. В той же час вчасно та в повному обсязі профінансовано виплату пенсій на суму понад 23 млрд грн.  

Протягом минулого року спостерігалося зменшення чисельності застрахованих осіб. Ситуація змінилася лише у вересні, де їх чисельність знову досягла рівня початку року. Зросла також чисельність застрахованих осіб, яким нарахована заробітна плата на рівні або менше законодавчо встановленого мінімуму, як у працівників, так і у керівників підприємств та установ.

Враховуючи наведені факти, 19 січня 2021 року за ініціативи Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області відбулась спільна робоча нарада з питань детінізації ринку праці Київщини  під головуванням начальника Головного управління Держпраці у Київській області Романа Семчука. В нараді взяли участь заступник начальника Головного управління Національної поліції України у Київській області Максим Очеретяний, заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області Галина Колошмай та начальник фінансово-економічного управління Юлія Калита.

Нарада пройшла в полі конструктивного діалогу, було обговорено план спільних заходів по виявленню неоформлених найманих працівників в регіоні, визначено механізм взаємодії всіх структур,  т. ч. щодо обміну інформацією та проведення спільних рейдів до суб’єктів господарювання. Завдяки таким заходам планується збільшення легалізованих робочих місць та надходження ЄСВ в області.

IMG 7720248e4769d76b6be98db1883d59c9 V - Легалізація трудових відносин – один з пріоритетних напрямків роботи Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області!

background Layer 1