Пропустити навігацію

Легалізація трудових відносин як запорука стабільного майбутнього!

2 лютого 2021 року в приміщенні Вишгородської районної державної адміністрації під головуванням заступника начальника Головного управління ДПС у Київській області Олександра Загорського відбувся семінар щодо новацій у податковому законодавстві для платників податків.

В семінарі взяла участь начальник фінансово-економічного управління Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області Юлія Калита.

В ході семінару висвітлювалися питання використання реєстратора розрахункових операцій фізичними особами – підприємцями та декларування громадянами доходів, отриманих у 2020 році. Одним із ключових питань семінару було питання легалізації заробітної плати та відповідальності суб’єктів господарювання за використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин з працівником.

 Легалізація трудових відносин, ліквідація прихованої зайнятості – спільне завдання всіх органів виконавчої влади. Нелегальна заробітна плата не лише зменшує надходження до бюджету, але й позбавляє працівника права на отримання соціальних гарантій, зокрема пенсійних виплат. На сьогодні право на призначення пенсії за віком після досягнення віку 60 років мають особи за наявності страхового стажу – не менше 28 років. З кожним наступним роком страховий стаж поступово збільшується на 1 рік, відтак до 2028 року він буде складати 35 років.

По завершенню семінару відбулося обговорення, де всі бажаючі отримали відповіді на поставлені запитання.

1 IMG 20210202 WA0000 - Легалізація трудових відносин як запорука стабільного майбутнього!

IMG 20210202 WA0001 - Легалізація трудових відносин як запорука стабільного майбутнього!

background Layer 1