Пропустити навігацію

Щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби!

Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроєкт “Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби” (№ 4531).

Закон спрямований на відновлення конкурсів на зайняття посад державної служби.

Ухвалений документ встановлює, що конкурси на посади, що обіймають особи, з якими до набрання чинності цим законом укладені контракти про проходження державної служби на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів з метою запобігання поширенню на території України COVID-19, оголошуються протягом шести місяців з дня набрання чинності цим законом відповідно до черговості укладення контрактів про проходження державної служби на відповідні посади.

Контракти про проходження державної служби на період дії карантину щодо запобігання COVID-19, укладені до набрання чинності цим законом, діють до призначення на посаду держслужби особи за результатами конкурсу, але не більше дев’яти місяців з дня набрання чинності цим законом.

Оголошені добори для призначення на вакантну посаду державної служби на період дії карантину, рішення за результатами яких неоприлюднені, скасовуються. У разі якщо на день набрання чинності цим законом рішення про призначення на посаду державної служби особи за результатами добору не прийнято, результати відповідного добору скасовуються.

Спеціальна перевірка, встановлена статтею 56 Закону України «Про запобігання корупції», не проводиться стосовно осіб, які призначаються на посади державної служби або в органах місцевого самоврядування не пізніше наступного робочого дня після припинення дії контракту про проходження ними державної служби на період дії карантину, за умови, що стосовно таких осіб уже проводилася спецперевірка під час укладання відповідного контракту.

PFU 1 - Щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби!

 

background Layer 1