Пропустити навігацію

Навчально-практичний семінар “Трудові книжки працівників освіти: оформлення та особливості ведення”

24 березня 2021 року у Тетіївському центрі професійного розвитку педагогічних працівників відбувся навчально-практичний семінар з теми: «Трудові книжки працівників освіти: оформлення та особливості ведення».

На семінарі виступили: Олександр Шустик, фахівець управління інформаційних систем та електронних реєстрів Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області та Ольга Гусарчук – консультант Центру.

Були розглянуті питання нормативно-правових документів, що регулюють питання ведення трудових книжок, вимог щодо їх заповнення та вкладишів до них, облік руху трудових книжок та порядок дій при видачі трудової книжки на вимогу працівника. Також надано зразки записів трудової книжки, зразки виправлення помилок, записів про нагородження та заохочення, про роботу за сумісництвом, службу в складі Збройних Сил України, про час навчання у вищих навчальних закладах тощо.

Окрім цього, наголошено, що оригінал трудової книжки передається на зберігання працівнику як офіційний документ. Якщо працівник виявить бажання продовжити її ведення, то роботодавець, на його вимогу, буде зобов’язаний, паралельно із електронним обліком трудової діяльності, внести до паперової трудової книжки записи про прийняття на роботу, переведення та звільнення.

1 - Навчально-практичний семінар "Трудові книжки працівників освіти: оформлення та особливості ведення"

2 - Навчально-практичний семінар "Трудові книжки працівників освіти: оформлення та особливості ведення"

background Layer 1