Пропустити навігацію

Вебнавчання для страхувальників!

Управління інформаційних систем та електронних реєстрів Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області продовжує вебнавчання на ZOOM – платформі для страхувальників з питань подання відомостей про трудову діяльність застрахованих осіб, які перебувають із страхувальником у трудових відносинах через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Так, 20 квітня начальник відділу формування електронних трудових книжок Олена Орлова провела чергове онлайннавчання, до якого долучились 12 організацій.

Фахівець надала роз’яснення про переваги та спектр онлайн послуг Пенсійного фонду України, що не потребують особистого відвідування Фонду. Акцентувала увагу на впровадженні електронної трудової книжки, переведення паперової форми в електронну. Розглянули покрокову інструкцію порядку подання скан-копій трудових книжок через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua), зупинилась на основних вимогах нормативних документів щодо оформлення трудових книжок та їх скан-копій, що в подальшому забезпечить успішне і якісне опрацювання звернень «Скан-копія трудової книжки» та надасть змогу уникнути помилок. Приділила увагу всім питанням, які виникали в ході діалогу.

Станом на сьогодні до управління надійшло 32 630 звернень «Скан копія трудової книжки». Опрацьовано 32 155 звернень або 98,54 %.

Зупинилась на Законі України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі» від 05.02.2021 №1217 – ІХ.

Впровадження електронної трудової книжки є передумовою для подальшої реалізації автоматичного призначення пенсії (без додаткового звернення) за фактом настання пенсійного віку.

В рамках інформаційно-роз’яснювальної роботи наголосила на основних положеннях постанови Кабінету Міністрів України від 29.03.2021 N  277 “Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України”. Пенсійні виплати, для більшості пенсіонерів, будуть зараховані на поточні рахунки в банківських установах, окрім: осіб з інвалідністю першої групи; осіб, які за висновком лікарсько-консультативної комісії нездатні до самообслуговування і потребують постійного стороннього догляду; пенсіонерів категорії “80+”; одержувачів державної соціальної допомоги (особи, які не мають права на пенсію,та громадяни, які отримують допомогу з догляду). Особи з вищезазначених категорій отримуватимуть пенсії та грошову допомогу за власним вибором: або через установу, відібрану на конкурсі, або через обраний самостійно банк з числа уповноважених. Постановою запроваджується конкурсний механізм відбору надавачів послуг з виплати та доставки пенсій, грошової допомоги за місцем проживання одержувачів. Дана Постанова набрала чинності 01.04.2021.

Запрошуємо всіх бажаючих до навчання, що проходять щовівторка об 14:00 на ZOOM-платформі.

До нас можна приєднатися за ідентифікатором конференції: 782 5204 4395

Код доступу: 2020ETK

Реєстрація учасників буде проходити з 13:45 до 13:55 год.

IMG 20210420 143706 - Вебнавчання для страхувальників!

background Layer 1