Пропустити навігацію

Робочий візит до зони відчуження

Напередодні 35-ї річниці катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції голова правління Пенсійного фонду України Євгеній Капінус у супроводі працівників Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області на чолі з начальником Головного управління Василем Фатхутдіновим та спільно з президентом Всеукраїнської громадської організації інвалідів “Союз Чорнобиль України” Михайлом Хрущенком традиційно здійснили робочу поїздку до зони відчуження.
Першочергово учасники заходу відвідали самоселів Чорнобильської зони, загальна чисельність яких 99 осіб. В с. Куповате, куди завітали колеги, їх проживає 7 осіб.
1 1024x671 - Робочий візит до зони відчуження
До речі, із загальної кількості пенсіонерів, які перебувають на обліку в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Київській області – 545 тис. осіб, 218 тис. – постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи. Це третина усіх «чорнобильців» України.
Пенсійний фонд максимально наближений до найвіддаленіших куточків і зона відчуження не є винятком. Саме в м. Чорнобиль повноцінно функціонує пункт прийому громадян Головного управління ПФУ у Київській області, де кожен бажаючий може отримати весь спектр послуг. Найчастішими відвідувачами пункту є працівники підприємств Чорнобильської зони, а це близько 6 тис. осіб.
9 - Робочий візит до зони відчуження7 - Робочий візит до зони відчуження
Відвідавши даний пункт, учасники заходу, та й відвідувачі зокрема, позитивно відмічають доцільність створення даного пункту, який із року в рік набуває популярності серед громадян.
8 - Робочий візит до зони відчуження
Учасники поїздки не оминули увагою й питання наповнення бюджету Пенсійного фонду України. В зоні відчуження здійснює діяльність Державне спеціалізоване підприємство “Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами” – одне з бюджетоутворюючих підприємств Пенсійного фонду Київщини.
Надходження коштів з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій складає близько 16 % надходжень до Пенсійного фонду Київської області. На підприємстві працює близько півтори тисячі осіб, які отримують заробітну плату вищу за середньодержавний показник, близько 6 млн грн. щомісячно сплачується єдиного соціального внеску.
Але в той же час цей страхувальник має заборгованість перед Пенсійним фондом України в сумі 19 млн грн.
Задля вирішення питання погашення боргу, проведено робочу зустріч із керівництвом спеціалізованого підприємства.
Зустріч пройшла в атмосфері відкритого та конструктивного діалогу, в якому сторони висловили своє бачення можливих шляхів урегулювання ситуації з погашенням заборгованості.
2 1 - Робочий візит до зони відчуження3 1024x474 - Робочий візит до зони відчуження4 - Робочий візит до зони відчуження
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Після зустрічі учасники заходи здійснили покладання квітів до пам’ятника «Тим, хто врятував світ».
5 1 1024x471 - Робочий візит до зони відчуження6 1024x471 - Робочий візит до зони відчуження
Під час відвідування місцевого відділу поліції начальник Ян Обжелянський подякував працівникам Пенсійного фонду за те, що вони регулярно здійснюють роз’яснення чинного пенсійного законодавства для працівників поліції.
10 1024x471 - Робочий візит до зони відчуження
Начальник ГУ ПФУ у Київській області у свій час очолював цей орган внутрішніх справ Київщини, тому кожна зустріч відбувається в теплому, щирому колі спілкування з працівниками відділу.
11 588x1024 - Робочий візит до зони відчуження
 
В свою чергу, президент Всеукраїнської громадської організації інвалідів “Союз Чорнобиль України” Михайло Хрущенко висловив слова вдячності голові правління Фонду Євгенію Капінусу за своєчасно здійснені перерахунки та підготовку висококваліфікованих кадрів, які плідно й самовіддано працюють та заслуговують на пошану суспільства за щоденну клопітку працю.
background Layer 1